Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Синхроністки з Харкова взяли восьме золото на чемпіонаті Європи

Фото: Facebook/збірна України з синхронного плавання
"Русалоньки" показали найкращий результат за всю історію участі збірної на чемпіонатах Європи.

Пʼятий день змагань приніс іще дві золоті медалі. 

15 серпня синхроністки здобули восьме "золото" на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Римі. Про це повідомили у збірній України з синхронного плавання. 

Владислава та Марина Алексіїви, Марта Федіна, Вероніка Гришко, Олеся Дерев'янченко, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко, Анастасія Шмоніна піднялися на найвищу сходинку п'єдесталу у довільній групі.

"За свій неймовірний виступ українки набрали 94,1000 бали, тим самим довівши, що вони найсильніші на континенті", — розповіли у збірній. 

"Русалоньки" показали найкращий результат за всю історію участі збірної на чемпіонатах Європи.

Цього ж дня Владислава та Марина Алексіїви стали чемпіонками Європи у технічному дуеті. Перемога стала для синхроністок другою особистою на змаганнях. За виступ хакрівʼянки отримали 92,8538 бали та принесли команді сьому золоту медаль. 

Владислава та Марина Алексіїви. Фото: НОК
Владислава та Марина Алексіїви. Фото: НОК

Змагання були плідними і для харківського плавця Валентина Нестеркіна. 14 серпня він у складі збірної встановив новий рекорд України. Дистанцію естафетного плавання 4х100 метрів вільним стилем на чемпіонаті Європи чоловіки пропливли за 3:15.94, що стало новим рекордом України. У складі команди виступали: Сергій Шевцов, Владислав Бухов, Ілля Лінник, Валентин Нестеркін. Загалом українська команда посіла шосте місце у фіналі естафети 4х100 метрів вільним стилем.

Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА

Також 14 серпня синхроністкам не було рівних у комбінованій групі, так само, як і на чемпіонаті світу. Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Марта Федіна, Вероніка Гришко, Олеся Дерев'янченко, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко, Дар'я Мошинська, Софія Мацієвська, Анастасія Шмоніна здобули шосту золоту медаль чемпіонату Європи з водних видів спорту. Дівчата набрали 95,2000 балів, випередивши на понад 2,5 бали своїх найближчих конкуренток — збірну Італії.

Нагадаємо, 14 серпня "золто" в довільному соло взяла Марта Федіна. Раніше Владислава та Марина Алексіїви стали найкращими у довільному дуеті. До цього синхроністки здобули ще дві золоті медалі ­— у халайті та технічному соло. Також у перший день змагань збірна України з синхронного плавання виграла "золото" на чемпіонаті Європи

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.