Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дует харківських синхроністок здобув ліцензію на Олімпійські ігри

Фото: Федерація синхронного плавання України
До змагань допустили сестер Алексіївих.

Команда синхроністок не пройшла на ОІ-2024, на іграх виступатиме тільки дует.

У місті Доха (Катар) пройшов чемпіонат світу з водних видів спорту. Це був третій етап відбору на Олімпійські ігри, які відбудуться улітку цього року. За результатами відбору на ігри потрапили дві українські синхроністки, харків'янки, сестри Марина та Владислава Алексіїви.

"Шість дуетів з найвищим рейтингом, які ще не мали перепусток в Париж стали щасливими їх володарями. А це: Велика Британія, Нідерланди, Греція, Ізраїль, Україна, Республіка Корея!", — повідомили у Федерації синхронного плавання України.

Загалом на Олімпійських іграх виступатимуть 18 дуетів.

На жаль, українська команда синхроністок не потрапить на ігри: за резльтатами виступу у Досі не отримала ліцензію за результатами змагань. Після виступу команда планувала повернутися до Харкові та продовжити тренування.

"Якщо порівнювати з минулорічним чемпіонатом світу, то після бронзи там, тут, у Досі, нам вдалося взяти срібну медаль в акробатичній групі! На жаль, цього виявилося замало, щоб отримати олімпійську ліцензію. Ми зробили все можливе, щоб бути на Іграх-2024", — розповіли у Федерації.

Зазначимо, літні Олімпійські ігри цьогоріч пройдуть із 26 липня по 11 серпня у Парижі. Це будуть 33-ті літні Олімпійські ігри.

Як писав KHARKIV Today, першу нагороду у 2024 році в артистичному плаванні на чемпіонаті світу збірна Україна отримала на початку лютого. Вона стала двадцять п'ятою у доробку синхроністок за всю історію виступів на чемпіонатах світу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.