Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У місті Харківської області шукають кисневу бочку через соцмережі

Фото: ХОГА
У Первомайському немає жодної кисневої бочки.

Зараз потребу в кисні хворих коронавірусом в Первомайському закривають за допомогою кисневих балонів.

12 листопада міський голова Первомайського Микола Бакшеєв розмістив пост на своїй сторінці в Facebook, де розповів про пошук бочки під медичний кисень, ємністю від трьох до п'яти тисяч літрів.

Він вважає, що таким способом можна швидше знайти дефіцитну ємність. За його словами, киснева бочка, що вміщає п'ять тисяч літрів кисню коштує близько 52 тисяч євро.

"У нас є гроші, на які ми хотіли б її купити, так як до нового року залишилося часу мало, а гроші бюджетні, хотілося б, щоб з усіма оплатами, відвантаженнями, казначейськими проплатами це сталося. Бажано, щоб ця ємність вже була ввезена до України, щоб ми встигли провести всі ці речі", — розповів KHARKIV Today Бакшеєв.

Зараз в Первомайському немає жодної кисневої бочки, тому, щоб допомогти хворим коронавірусом, доводиться носити кисневі балони вручну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська "інфекціонка" закупила кисню на місяць 

"У нас немає хворих, які не отримують кисень, з тих, хто потребує його, але це відбувається неймовірними зусиллями. У нас витрата кисню щодня іноді сягає 35 балонів, це все люди тягають на своїх спинах і вже всі втомилися від цієї ситуації. Крім того, очікується "друга хвиля". Це буде перша бочка, у нас немає взагалі ніякої", — пояснив мер міста.

Він уточнив, що в Первомайському госпіталізовані 108 хворих з пневмонією, сім з них — у реанімації.

Бакшеєв просить надсилати контакти тих, хто продає кисневі бочки йому вFacebook і запевняє, що на повідомлення в Messenger відповідає оперативно.

Нагадаємо, до кінця тижня в харківській "інфекціонці" планують запустити 20-кубову кисневу бочку. З цієї ємності кисень буде надходити до ліжок на третьому і четвертому поверхах.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.