Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові водії видаватимуть маски пасажирам громадського транспорту

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Якщо пасажир буде їхати без маски, оштрафують його, а не водія.

Водіям громадського транспорту роздадуть маски для пасажирів.

Про це на нараді з поліцією і перевізниками заявив секретар міськради Ігор Терехов. За його словами, за рахунок міського бюджету та перевізників куплять маски і роздадуть водіям, щоб вони могли запропонувати їх пасажирам, які з якоїсь причини не будуть мати необхідний засіб захисту при собі. Скільки таких масок збираються закупити чиновники і перевізники, Терехов не уточнив.

"оліцейські теж можуть видавати маски таким пасажирам замість притягнення до адмінвідповідальності. Але якщо пасажир йде на конфлікт і принципово не хоче надягати маску, то тоді вже його потрібно штрафувати", - сказав секретар міськради.

Поліцейські обіцяли не штрафувати водіїв за безмаскових пасажирів. Їх покарають тільки в тому випадку, якщо в салоні людей буде більше, ніж посадкових місць.

"Водій відповідає тільки за кількість пасажирів, яких він впустив в салон, і якщо він сам без захисної маски", — пояснила начальниця Управління патрульної поліції Харківської області Олена Стрижак.

З 8 по 25 січня в Україні за рішенням уряду вводяться нові карантинні обмеження. Будуть закриті ресторани, непродовольчі магазини, театри і кінотеатри. Транспорт працюватиме. 6 січня мало відбутися засідання Кабміну, де його члени уточнили б критерії локдауну, але засідання не було.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.