Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

За відсутність маски в громадських місцях штрафуватимуть

 Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today 
Штраф становитиме до 255 гривень.

Закон передбачає за відсутність маски в громадських місцях штраф в розмірі від десяти до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 255 гривень.

6 листопада на засіданні Верховної Ради прийняли в цілому законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)."За" проголосували 262 народних депутата, з них 13 — харківські.

У законопроєкті автори нагадали, що під час карантину заборонено перебувати в громадських місцях, будівлях, громадському транспорті, музеях, закладах харчування без масок. Однак українці вимоги не виконують.

"Послаблення карантинних заходів, на жаль, суспільством сприймається як скасування карантину. Серед населення України виникла стійка тенденція нехтування рекомендаціями в частині носіння в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок", — сказано в пояснювальній записці до законопроєкту.

Автори законопроєкту вважають: встановлення адміністративної відповідальності за перебування в громадських місцях без масок зможе зупинити зростання кількості хворих коронавірусом.

Закон вступить в силу наступного дня після його опублікування в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків знову відправили до "червоної" зони карантину

Відзначимо, сьогодні семеро харківських народних депутатів були відсутні у Верховній Раді — "Слуги народу" Дмитро Микиша, Вікторія Кінзбурська, Олександр Литвинов, Анна Колісник, Юрій Здебський, позафракційний Дмитро Шенцев і Віталій Данилов від "Батьківщини".

Підтримали законопроєкт 13 харківських нардепів — "Сслуги народу" Марія Мезенцева, Микола Кириченко, Олександр Куницький, Олег Бондаренко, Андрій Одарченко, Павло Сушко, Дмитро Любота, Олександр Бакумов, Олексій Красов, Євген Пивоваров, списковик Павло Якименко, Федір Веніславський і позафракційна Юлія Світлична. Не голосував Олександр Фельдман ("Опоплатформа — За життя").

Як писав KHARKIV Today, раніше начальник Головного управління Нацполіціі в Харківській області Валерій Сокуренко заявив, що при необхідності для перевірок транспорту в Харкові будуть залучати спецпідрозділи. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.