Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський підписав закон про штрафи за відсутність масок в транспорті

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
За проїзд в громадському транспорті без маски або знаходження без неї в громадському місці громадян будуть штрафувати на суму від 170 до 255 гривень.

Мета закону — запобігти поширенню коронавірусної хвороби.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" №1000-IX. Про це 19 листопада повідомили на сайті Офісу Президента.

Відповідний законопроєкт Верховна Рада підтримала 6 листопада.

Документ доповнює статтю 44-3 КУпАП частиною другою. Вона передбачає штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 гривень) за перебування в громадських будівлях, місцях і транспорті під час карантину без масок або респіраторів, що закривають рот і ніс. Маски можуть бути куплені або зроблені самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До перевірки маскового режиму в транспорті Харкова можуть залучити спецназ

Таким чином вирішено запобігти поширенню коронавірусної хвороби і зменшити кількість нових випадків зараження. Це повинно допомогти запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих COVID-19 і перевантаження медичних установ, повідомили в ОП.

KHARKIV Today раніше писав про те, що 6 листопада Верховна Рада підтримала законопроєкт про штрафи за відсутність маски в громадських місцях.

Підтримали законопроєкт і 13 харківських нардепів — "слуги народу" Марія Мезенцева, Микола Кириченко, Олександр Куницький, Олег Бондаренко, Андрій Одарченко, Павло Сушко, Дмитро Любота, Олександр Бакумов, Олексій Красов, Євген Пивоваров, списковики Павло Якименко, Федір Веніславський і позафракційна Юлія Світлична. Не голосував Олександр Фельдман ("Опоплатформа — За життя").

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.