Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліція ловить пасажирів без масок прямо у вагонах харківської підземки

Нацполіція анонсувала регулярні рейди на всіх станціях підземки.

Поки що пасажирам усно нагадують про масковий режим, але на злісних порушників обіцяють складати адміністративні протоколи.

У середу, 28 жовтня, у другій половині дня на станції метро "Проспект Гагаріна" на Холодногірсько-Заводській лінії міської підземки співробітники ГУ Нацполіціі області провели профілактичний рейд по дотриманню пасажирами протиепідемічних вимог. Як повідомила KHARKIV Today заступник начальника відділу комунікацій "главку" Оксана Калмикова, рейд тривав близько години.

"Ми будемо постійно проводити такі рейди, тому що до нас надійшло повідомлення з міської ради про те, що люди в метро все-таки не дотримуються правил, не дотримуються маскового режиму. Якщо ви користуєтеся метрополітеном, то ви могли бачити, що багато людей проходять через турнікети на станції в масках, а заходячи до вагону поїзда — знімають їх. Тому, щоб люди дотримувалися цих правил, був проведений профілактичний рейд. Він був спрямований на роз'яснення нашим громадянам необхідності в обов'язковому порядку дотримуватися правил і обмежень, які передбачає карантин", — зазначила Калмикова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ вважають, що закриття шкіл не допомагає в боротьбі з коронавірусом

За її словами, в подальшому співробітники поліції будуть відпрацьовувати і інші станції.

с

Під час сьогоднішнього рейду адміністративні протоколи на пасажирів не складали, з ними тільки розмовляли. Однак якщо під час перевірок люди будуть відмовлятися виконувати вимоги співробітників поліції щодо дотримання маскового режиму, щодо них будуть складати адмінпротоколи.

Харківські користувачі соцмереж опублікували відео сьогоднішньої роботи поліції в метро. За їх словами, на станції "Проспект Гагаріна" за дотриманням карантинних вимог стежили близько двох десятків співробітників поліції — вони патрулювали платформу і заходили до вагонів, що прибували на станцію. Під час рейду всі пасажири на перше прохання надягали медичну маску.

Як повідомляв KHARKIV Today, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер вважає, що Харків повторює італійський сценарій з коронавірусом, і закликає людей дотримуватися протиепідемічних вимог Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, що за минулу добу в регіоні від коронавірусу померли 11 чоловік.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.