Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд над Добкіним знову не відбувся

Засідання перенесли, склад колегії суддів поміняли.

Засідання не провели через карантин.

Сьогодні, 22 липня, в Дзержинському районному суді Харкова знову перенесли засідання у справі про "кооперативну схему", де одним з фігурантів значиться екс-мер Харкова Михайло Добкін.

Підготовче засідання не може відбутися вже майже два роки.

Сьогодні до суду прийшли прокурор, один з обвинувачених і один з адвокатів. Суддя Шишкін, який очолює колегію суддів у цій справі, повідомив, що решта учасників процесу подали заяви про перенесення розгляду справи у зв'язку з карантином. У підсумку в судовому засіданні оголосили перерву до 6 жовтня.

Крім того, відбулися зміни в складі суду. Змінився один із суддів колегії.

"Відповідно до протоколу фізичного розподілу справи в судовому засіданні здійснена заміна складу суду, в судовому засіданні бере участь в якості судді Ігор Семиряд. Відводів не було",  — пояснив головуючий суддя.

Нагадаємо, KHARKIV Today писав, що 24 червня Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю   Дзержинського районного суду Харкова Ірину Грищенко, яка перебувала в колегії суддів у цій справі. Її підозрюють в отриманні хабара.

Раніше KHARKIV Today також повідомляв, що в червні  засідання суду відклали в зв'язку з заявою адвокатів про його перенесення. Через карантин засідання не відбулося у травні, і в квітні.  До цього — 5 березня суд у цій справі не відбувся, бо не прийшов екс-головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. За словами його адвоката Юлії Плетньової, він знаходився на стаціонарному лікуванні в Інституті проблем ендокринної патології.

Судове засідання також не відбулися у лютому. На місці не виявилося одного учасника процесу і одного адвоката. До цього засідання не з відбулося 16 грудня 2019 року. Тоді в суд не з'явилися адвокати Бароніна. 4 листопада 2019 року підготовче судове засідання не відбулося, оскільки хворів Добкін. До цього — 19 вересня 2019 року справа про "кооперативну схему" не відбулася, оскільки один з обвинувачених, Володимир Конюхов, не з'явився, а захисниця Сергія Чечельницького Юлія Плетньова запізнилася на півгодини.

Нагадаємо, в 2014 році прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Михайла Добкіна за кількома статтями. За версією слідства, екс-мер Харкова та інші підозрювані чиновники незаконно передали в приватну власність понад сімдесят гектарів землі на загальну суму понад 200 мільйонів гривень.

Восени 2018 року провадження про "кооперативну схему" передали до Дзержинського районного суду Харкова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.