Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сім'я дорожника Кернеса купила будинок в Іспанії за 50 річних зарплат

Дружина і дочка директора департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимира Чумакова придбали елітну нерухомість вартістю понад 16 мільйонів гривень.

Дружина і дочка директора департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимира Чумакова придбали елітну нерухомість вартістю понад 16 мільйонів гривень.

Деклараціію про доходи за 2019 рік чиновник Харківської міськради опублікував на сайті Нацагентства з протидії корупції.

Згідно з документом, у самого Чумакова немає нерухомості. У минулому році його дружина і дочка купили будинок площею 303 квадратних метра в Іспанії за 16 мільйонів 390 тисяч гривень і більше 27 соток землі, вартість яких не зазначено.

Також у дружини директора департаменту будівництва і дорожнього господарства є квартира і 25 соток землі в Харкові і будинок в Харківському районі.

Чиновник носить годинник марок "Perelet", "Ulysse Nardin", "Hublot" і "Zenith", у його дружини є годинник "Ulysse Nardin" і "Breguet", а також два комплекти прикрас з металу білого і жовтого кольору, вона носить дві довгих шуби з натурального хутра коричневого і синього кольорів. Вартість речей не вказана.

Чумаков їздить на Mercedes-Benz GLS 350D 4 Matic 2016 року випуску і позашляховику JCB Workmax 800D 2014 року випуску. У дружини — Porsche Cayenne 2016 року випуску і Hyunday Elantra 1996 року випуску.

У минулому році директор департаменту будівництва та дорожнього господарства отримав майже 300 тисяч гривень. Його дружина як підприємець заробила майже 1,5 мільйона гривень, ще майже півмільйона вона отримала від фірми "Prof Materials s.r.o", в якій вказана бенефіціаром, також ця фірма виплатила їй більше 2,5 мільйона гривень дивідендів.

У банку Чумаков зберігає понад 260 тисяч гривень, майже 55 тисяч доларів і більше 29 тисяч євро. У подружжя чиновника 195 000 доларів готівкою, в банку — понад 530 тисяч гривень, 16 тисяч євро, більше 40 тисяч доларів і більше 320 тисяч крон.

За три дні до покупки нерухомості і землі в Іспанії дружина Чумакова взяла в борг у іноземної громадянки Марини Попової 45 тисяч євро. Після покупки вона взяла кредит в 385 тисяч євро в "Banko de Sabadell, S.A.", розташованому в іспанському Аліканте.

Нагадаємо, в листопаді минулого року оперативники  провели слідчі дії в департаменті будівництва і дорожнього господарства, яким керує Володимир Чумаков. Співробітники спецслужби встановили, що з 2016 до 2018 року чиновники незаконно продавали асфальтову крихту (гранулят), яка залишалася після ремонту доріг. Керівники департаменту продавали тонни цього грануляту підконтрольній фірмі за цінами, які в 5 разів нижче ринкових. Підприємці перепродували товар вже за ринковою ціною, різницю чиновники і бізнесмени привласнили собі.

Дочка чиновника, Аліна Чумакова — одна з із засновників фірми "Альтернативні джерела". Фірма отримала від комунальних підприємств Харкова підряди на суму 3,748 мільйона гривень. Також вона одна із засновників чеської компанії Inter Tech Praha, яка продає, купуючи товар за однією ціною, потім піднімає її і пропонує Харківській міськраді або якомусь комунальному підприємству. Різницю в ціні ділять між собою.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.