Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чим загрожує поява "клону" Світличної в окрузі Кучера: коментар КВУ

Алексей Кошель заявил об использовании технологии "двойников". Фото: Facebook
Алексей Кошель заявил об использовании технологии "двойников". Фото: Facebook
Комітет виборців України заявив про використання технології "клонів" на позачергових виборах у Харківській області.

Поява кандидата в нардепи по 179-му округу Яни Світличної Комітет виборців України назвав "відродженням технології  "клонів" і висловив побоювання щодо проведення чесних виборів до Верховної Ради. 

Голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель заявив про використання технології "клонів" на 179-му окрузі.

"На окрузі вже відроджується технологія" клонів ". Після оголошення про участь у виборах екс-глави Харківської ОДА Юлії Світличної відразу ж з'явилася інша кандидатка, яка має однакове з нею прізвище та співзвучне ім'я. На сайті НАЗК вже опубліковано декларацію кандидата-клона  — Яни Світличної ", — заявив Кошель.

Кошель зазначив: під час парламентських виборів влітку 2019 року налічувалася велика кількість "двійників".

"Влада постійно заявляла про велику кількість" двійників ", які атакували її кандидатів. Зараз точно таку саму технологію вона застосовує вже до своїх опонентів", — підкреслив він.

У КВУ нагадали про неприпустимість нечесної боротьби на виборах, спроб маніпуляцій і висловили занепокоєння щодо проведення чесних парламентських виборів.

"Нас непокоїть, що напередодні місцевих виборів 179-й округ можуть перетворити на черговий майданчик для відпрацювання політичних технологій на зразок 205-го чернігівського округу чи виборів міського голови Мукачева в 2004 році",— заявив Кошель.

Як писав KHARKIV Today, Яна Світлична хоче стати кандидатом в нардепи по 179-му окрузі з центром в Лозовій. Відповідну декларацію "двійник" Світличної опублікувала в якості кандидата в нардепи на сайті НАЗК. Яна  Світлична має своє адвокатське бюро.

Як писав KHARKIV Today, Світлична має намір стати народним депутатом на окрузі Кучера

12 лютого Юлія Світлична подала декларацію в якості кандидата на посаду народного депутата. Документ опублікований на сайті Нацагенства з питань протидії корупції. Ще в січні Світлична писала в Facebook, що братиме участь у виборах.

За день до цього декларації як кандидати в нардепи подали ще три людини: В'ячеслав Гурець, Наталія Пилипенко і Світлана Науменко.

Нагадаємо, вибори народного депутата відбудуться в 179 окрузі (входить Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони) 15 березня. Ця людина стане останнім мажоритарником в Україні. Позачергові вибори на цьому окрузі призначили тому, що 5 листопада нардепа від 179 округу Олексія Кучера президент Зеленський назначил главой Харьковской ОГА. Тому Кучер склав повноваження парламентаря, цей виборчий округ у Верховній Раді повинен представляти інший народний обранець.

Як писав KHARKIV Today, вже  стали відомі імена 10 офіційних кандидатів на посаду народного депутата. Зокрема, на вибори від "Слуги народу" йде Вікторія Алексейчук, а від "Свободи" — Ігор Швайка.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.