Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кушнарьов — кращий, Світлична — найгірша: у Харкові представили рейтинг губернаторів

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today

Жителі Харківської області вважають найкращим губернатором Євгена Кушнарьова, а найгіршим — Юлію Світличну.

Про це на пресконференції у Харкові заявив голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

За результатами інтернет-опитування, Кушнарьов набрав 41% голосів, на другому місці з великим відривом Олександр Масельський з 18%. У голосуванні взяли участь понад 8000 чоловік.

Учасники конференції відзначили, що результати опитування багато в чому збігаються з експертною оцінкою ефективності голів Харківської облдержадміністрації. Адже за часів Кушнарьова область стала лідером із залучення інвестицій.

"Об'єктивно, навіть не торкаючись особистості Кушнарьова, це був успішний період для Харківської області", — підкреслив Віталій Носачов, член харківського відділення Комітету виборців України.

Робота Юлії Світличної запам'яталася відсутністю будь-яких реальних результатів. Вона отримала лише 1% голосів — так само, як і Михайло Добкін, який був губернатором у 2010-2014 роках.

На думку Бикова, низька оцінка діяльності Світличної з боку харків'ян робить малоймовірним її участь у виборах мера міста — оскільки це покаже її низький рейтинг і поховає подальші перспективи як політика.

Він також зазначив, що оцінка діяльності губернаторів громадянами є суб'єктивною, але водночас вона визначає легітимність конкретного керівника.

Нагадаємо, Юлія Світлична також зайняла останнє місце у праймеріз патріотичних сил Харкова, результати яких були оголошені 21 вересня. Світлична отримала лише близько 7% підтримки. На першому місці виявився письменник і поет Сергій Жадан.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.