Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В окрузі Кучера балотуються вже дві Світличних — Юля і Яна

Яна Светличная. Фото: Адвокатское бюро
Адвокат Яна Світлична збирається балотуватися в нардепи.

Кандидатка, яка має однакове прізвище із екс-головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною, вже подає документи в ЦВК. 

Яна Світлична хоче стати кандидатом в нардепи по 179-му окрузі з центром в Лозовій. Відповідну декларацію "клон" Світличної опублікувала в якості кандидата в нардепи на сайті НАЗК.

Судячи з декларації, Яна Світлична — адвокат, у неї є своє адвокатське бюро, зареєстроване в Харкові.

KHARKIV Today додзвонився до кандидатки. В даний момент вона в Києві.

"Так, вона в ЦВК, подає пакет документів", — сказав її помічник, підтвердивши намір Світличної № 2.

Згідно з декларацією, Яна Світлична володіє квартирою в Харкові площею 34,2 квадратних метра, яку придбала в 2018 році за 427 500 гривень. Скільки Яна заробила в 2019 році — невідомо, оскільки заробітну плату вона не вказала. Її дохід від підприємницької діяльності склав 3 000 гривень. На двох банківських рахунках "клон" Світличної зберігає 45 000 гривень та 1 гривню.

Нагадаємо, 13 лютого — останній день подачі документів у ЦВК для участі у позачергових виборах на окрузі № 179. Голосування відбудеться 15 березня.

Як писав KHARKIV Today, Світлична має намір стати народним депутатом на окрузі Кучера

12 лютого Юлія Світлична подала декларацію в якості кандидата на посаду народного депутата. Документ опублікований на сайті Нацагенства з питань протидії корупції. Ще в січні Світлична писала в Facebook, що братиме участь у виборах.

За день до цього декларації як кандидати в нардепи подали ще три людини: В'ячеслав Гурець, Наталія Пилипенко і Світлана Науменко.

Нагадаємо, вибори народного депутата відбудуться в 179 окрузі (входить Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони) 15 березня. Ця людина стане останнім мажоритарником в Україні. Позачергові вибори на цьому окрузі призначили тому, що 5 листопада нардепа від 179 округу Олексія Кучера президент Зеленський назначил главой Харьковской ОГА. Тому Кучер склав повноваження парламентаря, цей виборчий округ у Верховній Раді повинен представляти інший народний обранець.

Як писав KHARKIV Today, вже  стали відомі імена 10 офіційних кандидатів на посаду народного депутата. Зокрема, на вибори від "Слуги народу" йде Вікторія Алексейчук, а від "Свободи" — Ігор Швайка.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.