Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

АН-26, що впав під Харковом, наступного разу мав ремонтуватися у 2022 році

У Командуванні Повітряних Сил ЗСУ відзначили, що інформація про нібито неготовність літака виконувати польоти не відповідає дійсності.

У 2020 році ДП "Антонов" продовжило призначений термін служби до наступного ремонту в 2022 році.

Літак АН-26, який увечері, 25 вересня, зазнав аварії під Чугуєвом, в цьому році отримав продовження терміну експлуатації підприємством-виробником на два роки. Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

"Щоб уникнути викривлення інформації та маніпуляцій, повідомляємо, що в Плані змісту і розвитку ЗСУ на 2020 рік і в Плані ремонту озброєння, військової техніки та майна ЗСУ виконання капітального ремонту літака АН-26 №56-08 (бортовий №76) не передбачалося", — йдеться в повідомленні.

Військові зазначили, що інформація про те, що літак нібито не був готовий до виконання польотів і що нібито найближчим часом планувався його ремонт, не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський і Олексій Кучер провідали в госпіталі курсанта, який вижив в авіатрощі 

За їх словами, в 2020 році Командування Повітряних Сил та ДП "Антонов" уклало договір про продовження термінів служби дев'яти літаків АН-24, АН-26 і АН-30 Повітряних Сил, зокрема і АН-26Ш, який зазнав авіакатастрофи.

"Зазначені роботи були виконані ДП "Антонов" в повному обсязі, і на підставі їх позитивних результатів ДП "Антонов" продовжило призначений термін служби до наступного ремонту цього літака на 2 роки", — повідомляє Командування Повітряних Сил.

KHARKIV Today раніше писав про те, що ДБР розглядає чотири версії причин катастрофи АН-26.

Среди них:

  • катастрофа в результаті технічної несправності агрегатів літального апарату;
  • катастрофа в результаті неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем;
  • неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальні за управління польотами;
  • неналежне технічне обслуговування літака і його підготовка до польоту.

На борту  АН-26 перебували 27 осіб, з них 25 осіб загинули на місці аварії, 26-й - курсант ХНУПС ім. Кожедуба Віталій Вільховий родом з Львівської області –помер в опіковому відділенні Харківської лікарні швидкої і невідкладної допомоги.

Тепер вже єдиний курсант, якому вдалося вижити катастрофі літака і якого госпіталізували до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, знаходиться в стані середнього ступеня тяжкості, його життю нічого не загрожує.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.