Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Родича Мураєва посунули, але він залишається при владі на Харківщині

Фото: Зміїв. Громада.
Дядько проросійського політика-втікача, ексчлен Партії регіонів працює у Зміївській міськраді.

Рідного дядька Євгена Мураєва, який мав би за умови окупації України стати її гауляйтером, виключили зі складу виконкому Зміївської міськради.

Це сталося 16 жовтня. За повідомленням "Зміїв. Громада",  на LI сесії Зміївської міської ради було ухвалене рішення про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету міської ради.

Його кількісний склад зменшили на три особи, виключивши, зокрема, рідного дядька Євгена Мураєва, Геннадія Мураєва, колишнього члена Партії регіонів, який у 2015 році балотувався до Харківської обласної ради від "Відродження", але не обрався. Геннадій Мураєв - рідний брат батька Євгена Мураєва, лобіював інтереси останнього на батьківщині, у Зміївській громаді, із 2010 по 2019 роки був селищним головою Соколівської сільської ради, а після об'єднання її з Тимченківською залишався "наглядати". Причину "звільнення" Мураєва з виконкому не пояснили...

Але 72-річний Геннадій Мураєв залишається чиновником: офіційно він працює інспектором з благоустрою у Зміївській міськраді.

Нагадаємо, 25 липня 2023 року СБУ повідомила про підозру в державній зраді Євгену Мураєву. Йому інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111" і порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками (ч. 1 ст. 161).

Євген Мураєв був депутатом Харківської обласної ради та народним депутатом двох скликань. Він родом із міста Зміїв на Харківщині. Входив до "Опозиційного блоку", був лідером партії проросійської партії "Наші", яка зараз заборонена. На початку повномасштабної війни Мураєва називали одним з імовірних кандидатів на посаду "гауляйтера України" у тому разі, якщо росіянам вдалося б захопити Київ. Зараз разом із дружиною Мураєв проживає в австрійській столиці, Відні. 

У Мураєва, якого Міністерство закордонних справ Великобританії вважало кандидатом на роль проросійського лідера в Україні напередодні 24 лютого 2022 року, були  стійкі бізнес-зв'язки з оточенням колишнього прем'єр-міністра часів Януковича Миколи Азарова. Так, австрієць Пауль Торстен, який тривалий час був компаньйоном Мураєвих у бізнесі, — став співзасновником однієї компанії з сином Миколи Азарова — Олексієм. Разом вони започаткували російське підприємство "Русвата". Про це повідомляли у Харківському антикорупційному центрі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.