Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підозрюваний у розкраданні бюджетних грошей чиновник Харківської мерії пішов на пониження

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Роман Нехорошков тепер працює в департаменті цифрової трансформації.

Роман Нехорошков став першим заступником директора департаменту цифрової трансформації Харківської міськради. До цього він більше десяти років очолював департамент житлового господарства.

Про призначення Романа Нехорошкова стало відомо з інформації, яку мерія надала депутатам Харківської міськради, передає Харківський антикорупційний центр.

Призначення Нехорошкова першим заступником директора департаменту цифрової трансформації відбулося 9 квітня. Розпорядження підписав секретар міськради Ігор Терехов.

У ХАЦ уточнили, прокуратура вважає Нехорошкова організатором злочинної схеми розкрадання бюджетних коштів. Як відзначають слідчі, для створення організованої групи Нехорошков у 2018 році залучив співорганізатора, спільно з яким вони утворили і очолили стійке об'єднання для вчинення кримінальних злочинів. До складу організованої групи Нехорошков у 2018 році залучив Олександра Лементу. Згідно довіреності від 29 грудня 2018 року, Олександра Лементу наділили повноваженнями діяти від імені департаменту житлового господарства.

"Як зазначено в постанові суду, Роман Нехорошков, як організатор і активний учасник створеної ним організованої злочинної групи, виконував у ній роль організатора, керівника, і безпосереднього виконавця, до функції якого входило: узгодження фактичної вартості обладнання і матеріалів, які планують закупити для проведення будівельних робіт, їх завищену вартість, зокрема різницю суми бюджетних коштів, яку планують присвоїти, що вказується в кошторисній документації, договорах і актах приймання виконаних будівельних робіт, контроль за діями Олександра Лементи про затвердження ним кошторисної документації до договорів і підписання актів приймання виконаних робіт. На думку слідства, Нехорошков разом з організатором, створив організовану групу, в якій брали участь чотири людини", — розповіли в ХАЦ.

Нехорошков більше десяти років очолював департамент житлового господарства, де підряди отримували одні і ті ж підрядники. Його хотіли  арештувати

Новопризначений перший заступник директора департаменту цифрової трансформації — депутат Харківської міськради від "Блоку Кернеса — Успішний Харків". Керує департаментом Галина Литвинець.

Нагадаємо, 9 грудня на сесії Харківської міськради департамент комунального господарства об'єднали з департаментом житлового господарства. Отже, утворили новий — департамент житлово-комунального господарства. Його  очолює заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Семен Сирота.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.