Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чиновника Кернеса хотіли заарештувати

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Директора департаменту житлового господарства Романа Нехорошкова взяли на поруки кілька депутатів міськради.

Романа Нехорошкова називають організатором групи, яка розкрадала бюджетні гроші.

Суд відмовився заарештувати депутата Харківської міськради, директора департаменту житлового господарства Романа Нехорошкова і відпустив його на поруки кількох депутатів міськради. Відповідну постанову від 7 грудня опублікував Жовтневий районний суд Харкова, передає  Харківський антикорупційний центр.

Вони уточнили, поліція вважає Романа Нехорошкова організатором схеми розкрадання бюджетних грошей. У 2018 році директор дніпровських фірм "Ніккос-Проєкт" і "4 Практик-Профі", діючи з прямим умислом і корисливим мотивом, щоб заволодіти грошима з бюджету Харкова, добровільно увійшов до складу організованої групи, створеної директором департаменту житлового господарства Харківської міської ради Романом Нехорошковим. В результаті цієї змови в 2018-2019 роках на проспектах Гагаріна і Московському, вулицях Пушкінській і Сумській зробили підсвічування фасадів багатоповерхових будинків з ілюмінацією.

За даними слідства, для створення організованої групи Нехорошков залучив свого заступника Олександра Лемента, який був наділений повноваженнями діяти від імені департаменту. У цій справі його відсторонили від посади  до 6 січня 2021 року. Чиновник знаходиться під нічним домашнім арештом.

На думку слідства, Нехорошков разом з організатором, створив організовану групу, в якій брали участь четверо людей. У справі фігурують три епізоди ремонту багатоповерхівок на проспекті Гагаріна. Завищували вартість на гнучкий неон, профіль для світлодіодної стрічки і кабель ВВГ 2х1,5. Крім Нехорошкова і Лементи, в цій справі підозру оголошено економічному раднику фірми "Ольвас", Андрію Артеменку. директору і власнику фірм "Ніккос-Проєкт" і "4 Практик-Профі" — Кирилу Михайлову з Дніпра, йому також повідомили про підозру.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.