Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Хто з депутатів Харківської облради лобіював Пушкіна у назві театру

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Неповну дерусифікацією назви пропонували вісім депутатів.

Депутати Харківської обласної ради провалили голосування за перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені О. С. Пушкіна. 

На розгляд депутатів виносили два проєкти рішення, згідно з якими пропонували вилучити з назви театру слово "російський" або "російський" та "Пушкіна".

Залишити театр з Пушкіним пропонували вісім депутатів. На сайті Харківської облради опублікований висновок постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, згідно з яким, до проєкту рішення обласної ради "Про перейменування комунального закладу "Харківський академічний російський драматичний театр імені О. С. Пушкіна" рекомендували доповнити назву перейменованого закладу фразою "імені О. С. Пушкіна". 

За Пушкіна проголосували вісім членів комісії: Ганна Кузнецова ("Блок Кернеса"), Світлана Естеровська (колишня "ОПЗЖ"), Ростислав Літвінов (колишня "ОПЗЖ"), Людмила Гасан ("Блок Кернеса"), Максим Прядко (колишня "ОПЗЖ"), Артур Товмасян позафракційний, раніше — "Слуга народу", Сергій Федченко ("Слуга народу"), Нелі Цибульник ("Блок Кернеса"). 

Нагадаємо, на сесії облради, яка продовжилася 20 вересня, за вилучення з назви театру слова "російський" проголосували 55 депутатів. Назву без "Пушкіна" та "російського" підтримали 44 депутати. Для ухвалення рішення необхідний 61 голос. Тому жодна з пропозицій не була підтримана.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.