Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Звільнився директор КП "Підземне місто"

Олександр Ганус був директором КП "Підземне місто" з моменту створення підприємства.

Директор комунального підприємства "Підземне місто" написав заяву.

Понеділок, 22 лютого, став останнім робочим днем ​​Олександра Гануса як директора КП, яке відповідає за всі підземні переходи метрополітену (51 перехід, що прилягають до метрополітену, і 6 — міських, площа кожного — це близько 700-1500 м кв).

"Написав заяву. Вже не працюю", — повідомив Ганус KHARKIV Today /

Колишній директор підприємства відмовився відповідати на питання про те, чи пов'язане його звільнення з новою командою в міськраді Харкова.

Ми звернулися до нього за коментарем у зв'язку з автомийкою, яка протягом місяця заливала водою станцію метро "Завод імені Малишева". Про цю проблему KHARKIV Today повідомив минулого тижня, але тоді Ганус не брав трубку.

Олександр Ганус працював в КП "Підземне місто" з квітня 2014 року. Тоді підземні переходи метро перейшли на баланс міського підприємства. За словами Гануса, завдання підприємства — утримання в належному стані пішохідних переходів, зокрема і тих, які ведуть до метро.

Харківський антикорупційний центр не раз повідомляв про те, що КП, яке здає в оренду всі площі в переходах, з року в рік залишається збитковим. Так, дохід "Підземного міста" в 2019 році склав 54,22 млн грн, а прибуток — всього кілька сотень тисяч гривень. У переходах тоді налічувалося 773 кіоски. У той же час в минулому році дружина Гануса купила дві квартири площею понад 100 метрів та нежитлове приміщення площею 360 квадратних метрів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.