Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Як в школах і дитсадках Харкова роздають безкоштовні маски

750 тисяч масок в Харкові повинні роздати дітям і їх батькам. За засобами захисту потрібно йти в дитсадки і школи, всіх збирають одночасно.

750 тисяч масок в Харкові повинні роздати дітям і їх батькам. За засобами захисту потрібно йти в дитсадки і школи, всіх збирають одночасно. 

У вівторок, 7 квітня, маски почали роздавати в школах і дитсадках міста. При цьому на території закладів їх не роздають, а просять забрати поруч зі школою або дитсадком.

За словами директора департаменту освіти Харківської міськради Ольги Деменко, маски роздають, але правил карантину не порушують.

"За рішенням вчорашньої комісії, для освіти направлено 750 тисяч гігієнічних масок. Стільки потрібно для забезпечення всіх працівників освіти і їх сімей, і звичайно це вихованці, учні та їхні родини, в залежності від їх кількості. Ми вже почали роботу з учителями та батькам таким чином, щоб не порушувати вимоги карантину і при цьому віддати маски харків'янам. Ми не залучаємо педагогів-пенсіонерів, в основному працює молодь. Батьків — тільки за бажанням. Підходимо до вирішення питання виключно толерантно і за бажанням. Якщо батьки не хочуть отримувати маски або не можуть, то ці маски будуть перерозподілятися. Вчора маски були розподілені по абсолютно всіх установах, сьогодні вранці почалася робота з батькам. За сьогодні-завтра повинні роздати", —повідомила Деменко на комісії з надзвичайних ситуацій в міськраді .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові Саржин Яр обнесли стрічками, а юристи судяться із Кабміном

Одна з мам школяра, який вчиться в районі проспекту Гагаріна, взяла на себе роздачу масок. За її словами, на кожну дитину в школі отримали по три маски. Засоби захисту жінка роздає на роботі по сусідству з навчальним закладом.

Батькам учнів однієї зі шкіл на Нових будинках маски видадуть на прохідній, при цьому педагоги заздалегідь попросили прийти всіх в певний час. Як можна уникнути скупчення людей в такому випадку — питання.

На Холодній горі педагоги також попередили батьків про роздачу безкоштовних масок. Тут можна підійти в будь-який час, а засоби захисту видають під розпис.

У 82-й гімназії на Нових будинках батьків чекали прямо на лавці біля входу. Маски видавали за списком.

Так вчинили і в одному з дитячих садків міста. На територію закладу батькам зайти не дозволили, щоб отримати маски, потрібно було прийти в певний час до магазину поблизу.

1

Тим часом, користувачі соцмереж публікували фото, як батьки з дітьми приходять за масками на територію дитячого садка. Вони не витримують дистанцію і порушують правила карантину.

"Я вирішила не йти за маскою. Маршрутки зараз у нас не ходять, а, щоб доїхати в садочок на машині, більше грошей витратимо на бензин. Та й великої потреби в ній немає. Дорога займе не менше години, самій при цьому потрібно надіти маску, а через дві-три години носіння цю безкоштовну маску все одно доведеться викинути. Більше мороки", —  говорить мама першокласника Олеся.

Раздача масок в детсаду на Алексеевке. Фото: ХХ
Роздача масок у дитсадку на Олексіївці. Фото: ХХ

Нагадаємо, мільйон масок Харків  купив  за гроші резервного фонду, вони прибули до нас із Китаю.

Як писав KHARKIV Today, в кінці березня Харківська міська лікарня №13 уклала договір на покупку мільйона масок по 14 гривень з фірмою "Софі-Мед" із Києва. До цього в Харкові з резервного фонду вирішили витратити 16 мільйонів гривень на маски, окуляри і захисні костюми. Всього — 40 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом, в тому числі на засоби захисту.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.