Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові посеред площі розірвали портрет Лукашенка

Так мітингувальники хотіли підтримати жителів Білорусі, які виступили проти фальсифікації виборів президента.

Ще один мітинг анонсували на середу.

У понеділок, 10 серпня, на площі Свободи в Харкові відбувся мітинг проти поліцейського терору і фальсифікації виборів в Білорусі.

У мітингу взяли участь кілька десятків людей. Вони тримали в руках плакати з написами: "Живе Білорусь", "STOP диктатура", "Свободу політв'язням". Також активісти принесли з собою прапори України і історичні національні біло-червоно-білі прапори Республіки Білорусь.

Харків'яни висловили підтримку білоруським учасникам протесту в їх прагненні до демократії. В ході акції активістка порвала фотографію Олександра Лукашенка.

Співорганізатори акції — громадська організація "Світанок" — пояснили: "розірвали портрет диктатора, який законсервував країну в СРСР, запровадив культ страху в країні. Білоруси, тримайтеся, він слабкий і якщо ви дотиснете, Білорусь стане вільною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські нардепи зробили заяву з приводу протестів у Білорусі

Також в Харкові анонсували ще одну акцію: "Проти виборів без вибору в Білорусі, на підтримку політв'язнів". Вона відбудеться в середу, 12 серпня, о 18:00 на площі Свободи біля намету "Все для перемоги".

Нагадаємо, в неділю, 9 серпня, в Білорусі пройшли вибори президента країни. За даними офіційних екзит-полів, переміг Олександр Лукашенко, який на цій посаді вже  26 років, набравши 79% голосів. За підрахунками опозиціонерів, 80% виборців віддали голоси за Тіхановську — дружину арештованого блогера, який хотів балотуватися в президенти.

Тисячі білорусів, які не погодилися з офіційними результатами виборів, вийшли на вулиці. Протести перейшли в зіткнення з силовиками. Під час розгону демонстрацій постраждав журналіст Associated Press Мстислав Чернов. Фотографа, родом з Харкова, "швидка" доставила до лікарні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.