Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'ян запрошують на площу, щоб підтримати жителів Білорусі

Мітинг проти фальсифікації виборів в Білорусі почнеться сьогодні ввечері.

Главное фото: bbc.com

Організатори запрошують всіх небайдужих.

У понеділок, 10 серпня, в Харкові відбудеться мітинг проти поліцейського терору і фальсифікації виборів в Білорусі. Про це в соцмережах повідомляють організатори акції: громадські організації "ФРІ Харків", "Інфоцентр Євро Харків" і "Світанок".

"Ідея провести цю акцію виникла спонтанно. Свою думку висловили багато людей з патріотичного руху Харкова, і ми вирішили підтримати громадян Білорусі. На акцію збираються представники кількох патріотичних організацій", — розповів один з організаторів мітингу, керівник громадської організації "Світанок" Дмитро Поздняков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські нардепи зробили заяву з приводу протестів у Білорусі

Зараз організатори готують плакати і шукають прапори республіки Білорусь, щоб вони могли майоріти поруч з прапорами України.

Організатори запрошують всіх бажаючих прийти і підтримати білорусів.

Мітинг пройде на площі Свободи біля намету "Все для перемоги". Початок о 19:00.

Нагадаємо, в неділю, 9 серпня, в Білорусі пройшли шості президентські вибори. За даними офіційних екзит-полів, переміг Олександр Лукашенко (він займає президентський пост вже 26 років), набравши 79% голосів. За підрахунками опозиційного штабу, 80% виборців віддали голоси за Тіхановську — дружину арештованого блогера Сергія Тіхановського, який збирався балотуватися в президенти.

Тисячі білорусів, які не згодні з офіційними результатами виборів, вийшли на вулиці. Протести перейшли в зіткнення з силовиками, одна людина загинула, тисячі отримали травми.

Під час розгону демонстрацій постраждав журналіст Associated Press Мстислав Чернов. Фотографа, родом з Харкова, побили білоруські силовики, вночі його доставили до лікарні  "швидкої" допомоги.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.