Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області виписали перший штраф за прогулянку без маски

Карантин, штраф. Фото: Песочинский сельский совет
За те, що чоловік розпивав алкоголь біля магазину і не носив маску, заплатить 17 000 гривень.

За те, що чоловік розпивав алкоголь біля магазину і не носив маску, заплатить 17 000 гривень.

10 квітня місцеві офіцери громади виявили порушника біля магазину "Лісова крамничка". Там чоловік розпивав алкогольний напій, при цьому на ньому не було ні медичної, ні саморобної маски. Порушник поводився зухвало і не реагував на зауваження. Про це повідомили в Пісочинській селищній раді.

Правоохоронці склали адміністративний протокол за ст.178 КУпАП "Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях, або поява в громадських місцях у п'яному вигляді" і ст. 44-3 КпАП "Порушення правил щодо карантину".

Розглянувши обставини справи, суд погодився притягнути порушника до адміністративної відповідальності. 13 квітня Харківський райсуд виніс постанову про стягнення з порушника штрафу в розмірі 17 000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник райвідділу поліції в Харківській області хотів зробити бізнес на порушниках карантину

Нагадаємо, за місяць карантину патрульні поліцейські виписали 300 протоколів жителям Харкова і Харківської області. Найчастіше люди ігнорували режим карантину, в тому числі перебування без захисної маски в публічних місцях.

Крім того, патрульні склали 177 адмінпротоколів на співробітників підприємств і організацій за торгівлю, 74 рази порушили режим карантину керівники торговельних установ і закладів громадського харчування. Перевізникам за порушення карантину виписали 9 протоколів, керівникам різних підприємств — 11. Ще 15 разів були задокументовані порушники режиму самоізоляції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.