Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Попри заборону, Кернес хоче запустити метро в Харкові наступного тижня

За словами харківського мера, метро через карантин не закривали в жодній країні світу.

За словами харківського мера, метро через карантин не закривали в жодній країні світу.

Запустити метро в місті Геннадій Кернес хоче наступного вівторка. Про це Харківський міський голова повідомив "Стране".

"12 травня ми хочемо запускати метро в Харкові. У жодній країні світу не закрили метро. Навіть в Італії та Іспанії працювало метро. В Кабміні цього не розуміють. Вони вважають, що це розсадник коронавірусу. Але це не так, тому що в підземці працюють потужні витяжки. Ми готові пускати в вагони лімітовану кількість осіб, щоб не було товкучки. До того ж, це зручний вид транспорту і найдоступніший. Метро має їздити. У всьому іншому будемо синхронізуватися з наказами уряду", — заявив Кернес.

Він поскаржився, що не може додзвонитися прем'єр-міністру Денису Шмигалю вже декілька днів, щоб поспілкуватися на тему транспорту в місті.

"Уряд діє нерозумно по відношенню до критичної інфраструктури міст. Ми хочемо донести це до прем'єр-міністра, але я не можу до нього додзвонитися. Уже тиждень. Трубку не бере. Тому розповім вам. Я хочу добитися, щоб з нами по-серйозному поговорили на тему пасажирських перевезень. Мене дуже хвилює Харківське метро. Метрополітен є всього в трьох містах України, включаючи Харків. Перевозить 2 мільйони людей. Якщо Кабмін не дозволить запустити метро зараз і не компенсує нам збитки від замороженого метрополітену, то треба, щоб люди знали, хто в цьому винен. А винен Шмигаль. Збитки — сотні мільйонів. Це величезний інфраструктурний об'єкт, який не можна зупиняти, поїзди повинні їздити, інакше вони простоюють і іржавіють", — пояснив Харківський міський голова.

Телефони Геннадія Кернеса відключені, в його прес-службі підтвердили цю інформацію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.