Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області будуть розслідувати зараження коронавірусом серед медиків

У понеділок було відомо про 53 випадки інфікування коронавірусом серед медиків Харківської області.

У понеділок було відомо про 53 випадки інфікування коронавірусом серед медиків Харківської області. Їх будуть розслідувати як випадки гострого професійного захворювання

Кабмін встановив порядок розслідування та обліку професійних захворювань. Про це повідомили в Головному управлінні Держпраці в Харківській області.

Згідно з документом, зараження буде розслідувати комісія, створена на підприємствах, куди входить лікар з гігієни праці територіального органу Держпраці.

"Лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, пов'язані з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження COVID-19 (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи з живими збудниками і в осередках інфекційних хвороб, дезінфекційні заходи), розслідуються як випадки гострого професійного захворювання відповідно до вимог порядку ", — підкреслили в Держпраці в Харківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучер пообіцяв не звільняти лікарів, які розкажуть правду про готовність лікарень до коронавірусу

До закінчення карантину проводити розслідування в службі рекомендують з обмеженням контактів між членами комісії і тими, кого можуть залучити до розслідування нещасного випадку. Зокрема, представники роботодавця можуть виконувати ті обов'язки комісії, які передбачають перебування на території підприємства. Опитувати свідків, зустрічатися з хворим або членами сім'ї комісія буде обмеженим складом (одна-дві людини), також ревізори зможуть використовувати конференц-зв'язок та інші сучасні засоби зв'язку.

Нагадаємо, відомо про 53 випадки коронавірусу у медперсоналу в нашому регіоні. Чиновники кажуть, що медики ігнорують правила роботи з хворими, лікарі ж бояться відкрито заявляти про брак захисних засобів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.