Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд повторно скасував протокол міськвиборчкому про результати виборів до Харківської міськради. Чого хоче позивач

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
У Харківській міській територіальній виборчій комісії є час, щоб подати апеляцію.

Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив вимоги кандидата в депутати міськради.

17 листопада в суді розглядали позов про визнання протоколу недійсним, його скасування, визнання виборів недійсними і призначення нових. Про це KHARKIV Today повідомив позивач, кандидат в депутати Харківської міськради Олексій Вац (партія "Слуга народу").

Пізно ввечері суд виніс рішення і частково задовольнив його вимоги — скасував другий протокол, складений міськвиборчкомом 14 листопада. З моменту винесення рішення є два дні на апеляційне оскарження, якщо ніхто зі сторін не піде до суду, то це рішення суду вступить в силу.

"У позові я просив визнати протокол, який датований 14 листопада, недійсним, скасувати його і, відповідно, в разі задоволення цих вимог зобов'язати провести повторні вибори. Попередній протокол [від 5 листопада — ред.] скасований і не дивлячись на це встановлені результати. І , найголовніше, терміни, відведені для встановлення результатів, незалежно від суду, вже закінчилися, а продовжені, зупинені, вони бути не можуть за законом. Якщо примітивно, я не бачу результату того, що попередній протокол скасований. Народився новий протокол, він народився вже за межами строків, перш за все, і він встановлює результати, які скасовані. Не тільки протокол був скасований, а й результати. А виходить, це моя думка, що незалежно від скасування, ми взяли і продовжили спокійно, встановили те ж саме", — пояснив Олексій Вац.

Позивач йшов на вибори до Харківської міськради від партії "Слуга народу", його називали "ручною людиною" голови Харківської ОДА Олексія Кучера. Ці припущення він спростував і обіцяв піти до суду проти тих, хто втягує ім'я Кучера

      

"Я на образи ці не хочу навіть реагувати. На образу в законному порядку буду реагувати, раз звучить прізвище губернатора, він не сторона в цій справі, ніяких відносин немає у мене, як у жителя Харкова, з губернатором. Тобто, немає ніякої участі, це моє рішення, я, як кандидат, заперечую і не хочу, щоб десь звучали чиїсь прізвища, для цього немає ніяких підстав", — підкреслив Олексій Вац.

Нагадаємо, 13 листопада, Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківської міської ТВК про результати виборів депутатів до міської ради і зобов'язав продовжити дії по встановленню результатів виборів. 14 листопада ТВК виконала рішення суду  і підписала новий протокол про результати виборів депутатів міськради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.