Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Виборів в березні в Харкові не буде. Так думає друг Кернеса Фукс

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Павло Фукс вважає, що не можна поспішати з виборами мера.

На думку Павла Фукса, швидке проведення виборів Харківського міського голови може внести дисбаланс в життя міста.

Вибори мера Харкова в березні не відбудуться. Ймовірно, їх проведуть через рік. Про це заявив друг Геннадія Кернеса в інтерв'ю "Стране".

"Парламент проголосує за нові вибори в місті. Упевнений, що вибори в березні — це неможливо. Це сильно дистабілізує ситуацію в місті. Через рік вибори провести реально", — сказав Фукс.

Він додав, що до виборів Харковом буде керувати "права рука Кернеса" — Ігор Терехов, який зараз обіймає посаду секретаря Харківської міської ради. Його Фукс називає сильним господарником і порядним хлопцем. Якщо Терехов балотуватиметься на виборах, Фукс пообіцяв його підтримати.

За словами Фукса, новина про те, що Михайло Добкін вирішив балотуватися в мери Харкова на цих виборах, розгнівала Геннадія Кернеса. Зняв свою кандидатуру Добкін після розмови з Фуксом.

"Гена був страшно злий, — сказав Фукс. — Ми зустрілися з ним і поговорили. Знайшли розуміння, що його вчинок дивний і не етичний. Гена живий, а якщо з ним щось трапиться, є сенс йти на вибори. Михайло з цим погодився. І виконав все, що пообіцяв".

Фукс вважає Добкіна хорошим політиком і оратором, але не господарником.

Як писав KHARKIV Today, сьогодні, 23 грудня, о 7:00 пройшло відспівування Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Богослужіння проходило в Благовіщенському соборі. На ньому були присутні рідні та близькі мера — кілька десятків людей. О 9.00 відбулося прощання з Кернесом в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка. Попрощатися з ним можуть всі бажаючі. У залі перебувала дружина Кернеса Оксана Гайсинська, троє синів і невістки (пізніше вони пішли), друг і бізнесмен Павло Фукс, екснардепи Михайло Добкін та Євген Мураєв, парламентарій Вадим Новинський і мер Києва Віталій Кличко, нардеп і бізнес-партнер Павла Фукса Ігор Абрамович (ОПЗЖ), депутат Харківської облради Олег Каратуманов, нардепи від "Слуги Народу", голова ХОДА Айна Тимчук та голова облради Артур Товмасян з радниками.

Бажаючі попрощатися продовжували підходити, тому церемонію прощання продовжили на пів години. Закінчилась вона о 14:00. Труну на катафалку повезли на друге кладовище, там Кернеса поховали.

Відзначимо, Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня в клініці "Шаріте" в Берліні. Причиною стали ускладнення після коронавірусу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.