Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд по Кернесу в Полтаві перенесли усьоме

Кернес суд
Прокурор попросив призначити засідання після завершення карантину — 31 липня, щоб нарешті почати розгляд.

Учасники справи не приїхали до суду через карантин. У залі був лише прокурор.

Підготовче судове засідання за звинуваченням Харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців Віталія Бліннікова і Євгена Сміцького в тортурах двох активістів євромайдану перенесли усьоме. Про це повідомили в Київському районному суді Полтави.

На судове засідання з'явився лише прокурор Богдан Беркута. Адвокат Кернеса Олександр Гунченко надіслав сьогодні клопотання, де просив перенести засідання.

"Є заяви від захисників обвинуваченого Кернеса і одне клопотання, яке прийшло сьогодні від адвоката Кернеса Олександра Гунченка, де він вказує, що дійсно в даний момент рішенням уряду від 17 червня продовжено дію адаптивного карантину до 31 липня. Я і мій підзахисний Кернес не маємо можливості взяти участь в зазначеному судовому засіданні. З урахуванням цього просимо відкласти засідання на іншу дату. Інші не з'явилися також, причини мені не відомі. Але враховуючи, що карантин продовжений до 31 липня, то зрозуміло, що це причина неявки обвинувачених і потерпілих у даному провадженні", — сказав суддя Володимир Шиян.

Він попросив прокурора висловити думку про можливість проведення сьогодні підготовчого засідання по даному провадженню.

"З огляду на те, що обвинувачена сторона не з'явилася на судове засідання, так само як і потерпілі не з'явилися на судове засідання, тому я вважаю, що в подальшому неможливо проводити розгляд підготовчого судового засідання. А наступну дату я прошу призначити, враховуючи коли карантин вже закінчиться, щоб нам вже почати судове засідання", — зазначив Беркута.

Суддя задовольнив клопотання адвоката Кернеса і прокурора і вирішив перенести засідання.

Цього разу засідання призначили на 10:00 14 серпня. Нагадаємо, підготовче засідання по справі Кернеса мало відбутися 28 лютого. Однак через карантин його перенесли на 20 березня, потім на 8 і 29 квітня, 22 травня, 12 червня і 10 липня.

Як писав KHARKIV Today, 31 січня Апеляційний суд Полтави прийняв рішення повернути справу за обвинуваченням Кернеса до суду першої інстанції — Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийнято через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката. Вже 28 лютого, в Київському районному суді Полтави мало пройти підготовче засідання по справі Кернеса і його двох охоронців. Геннадій Кернес і його захисники в повному складі не з'явилися. Тому засідання перенесли на 20 березня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.