Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До суду у справі Кернеса викличуть Антона Геращенка

Кернес суд
Допитали трьох свідків.

Наступне засідання у справі Геннадія Кернеса пройде 24 вересня.

16 серпня у Київському районному суді Полтави відбулося засідання у справі, де обвинувачений — Харківський міський голова Геннадій Кернес і його охоронці Віталій Блинников і Євген Сміцький. На засіданні допитали майстра манікюру, яка обслуговувала Геннадія Кернеса, колишнього адміністратора готелю "Національ" і інспектора ДАІ. Трансляція засідання опублікована на сайті "Судова влада України".

На засіданні були адвокати обвинувачених Юлія Плетньова і Олександр Гунченко, свідки (з десяти з'явилися троє), захисниці постраждалих і самих постраждалих не було.

Першою допитали майстриню манікюру Тетяну Авдєєнко. Жінка розповіла про 25 січня 2014 року. Слідство вважає, що саме цього дня Кернес і його охоронці викрали Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна. Авдєєнко ввечері того дня приїхала до готелю "Національ", де робила манікюр і педикюр Кернесу. Охоронців Кернеса бачила, однак стверджує, що нічого не чула про надання Кернесом своїм охоронцям команди викрасти когось.

Наступною допитали колишню адміністраторку "Національ" Ірину. 25 січня 2014 року жінка була на робочому місці, зміна тривала добу. За її словами, за цей період у готелі нічого не відбувалося — "ніяких неприємностей". Кернес, як стверджує адміністраторка, був на джерелі, після чого відправився на манікюр. Охоронці були з ним.

Третім свідком став інспектор Державтоінспекції на той момент Сергій, якого викликали 25 січня 2014 року на місце дорожньо-транспортної пригоди — наїзд на пішохода на вулиці Пушкінській. Однак ДТП він не виявив. На питання, чи було відомо інспектору про викрадення і побиття Кернесом кого-небудь, інспектор відповів — ні.

Як повідомив прокурор, у якості свідка викличуть Ігоря Терехова (сьогодні — секретар Харківської міськради), який на той момент був заступником Кернеса, а також Антона Геращенка — заступника міністра МВС. На наступне судове засідання викличуть 30 чоловік. Суддя сподівається, що з'являться хоча б десять.

Наступне засідання у справі Кернеса суддя призначив на 10:00 24 вересня.

Як писав KHARKIV Today, 29 січня у Київському райсуді Полтави відбулося перше підготовче засідання у справі Геннадія Кернеса і його двох охоронців (засідання відбулося через майже рік). Суд задовольнив право родичів Кернеса про продовження розгляду звинувачення для його реабілітації.

Нагадаємо, 31 січня 2020 року Апеляційний суд Полтави прийняв рішення повернути справу за звинуваченням Кернеса до суду першої інстанції — Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийняте через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката.

2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам євромайдану — Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.