Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Співробітникам "Електроважмашу" обіцяють погасити заборгованість по зарплаті на цьому тижні

Фото: Facebook
Виконуючий обов'язки гендиректора заводу зустрівся з колективом і пообіцяв виплатити борги.

Виконуючий обов'язки гендиректора заводу зустрівся з колективом і пообіцяв виплатити борги.

Співробітникам державного підприємства "Електроважмаш" погасять борги із зарплати до середи, 24 червня. Про це повідомили в прес-центрі "Електроважмашу".

"Відбулася зустріч співробітників заводу з виконуючим обов'язки гендиректора Віктором Бусько щодо затримки виплати 12,6% зарплати за квітень і всієї зарплати за травень. Під час спілкування з робітниками в.о. генерального директора повідомив, що заборгованість із зарплати буде виплачена на поточному тижні до середи", — сказано в повідомленні.

На "Електроважмаші" також поскаржилися на те, що завод залишається з великими боргами, і пообіцяли вивести його з критичного стану до кінця 2020 року.

"Новий менеджмент отримав завод в грудні 2019 року з порожніми рахунками, боргами перед постачальниками і Ощадбанком на суму понад 1 мільярд гривень. До того ж "Електроважмаш"не погашав два роки кредит, взятий в Ощадбанку. Нове керівництво активно діє з перезавантаження виробництва і виведення заводу з критичного стану, однак ця робота вимагає часу, оскільки цикл отримання нових замовлень триває від 6 до 9 місяців. Перші результати заходів щодо виведення заводу з критичного стану будуть видні в другій половині 2020 року", — пояснили в прес-центрі "Електроважмашу".

Нагадаємо

, после обысков на "Электротяжмаше" двум руководителям сообщили о подозрении. Одного из руководителей харьковского завода подозревают в служебной халатности, второго — в растрате. Следствие считает, что "Электротяжмаш" поставлял оборудование по заниженной цене в Россию.

Как писал KHARKIV Today, 19 июня обоим руководителям "Электротяжмаша" избрали меру пресечения. Генеральному директору назначили залог в размере 42 040 гривен. Директора по экономике и финансам прокуратура просила взять под стражу, однако суд решил назначить залог в размере 504 400 гривен. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.