Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Слуга народу" представила команду Харківської області на місцеві вибори

Партія «Слуга народу» презентувала кандидатів на вибори до місцевих рад Харківської області. Поведе команду голова ХОДА Олексій Кучер, який буде балотуватися на пост мера Харкова.

У середу ввечері Президент України Володимир Зеленський в рамках робочого візиту до Харкова взяв участь в презентації Стратегії розвитку області. Під час презентації голова обласного партійного осередку нардеп Павло Сушко представив членів команди, які стануть кандидатами на місцевих виборах і будуть втілювати в життя Стратегію. Очолив цей список Олексій Кучер, майбутній кандидат на посаду Харківського міського голови.

— До того, як обрався народним депутатом, я був затребуваним адвокатом. У мене все було добре, я не розумів колег, які йшли в політику. Але коли я побачив, що зробив Володимир Зеленський, я повірив, що все можливо. У мене був дуже складний округ, за першими вимірами ми відставали з величезним розривом, але я звик боротися і перемагати. Володимир Зеленський довірив мені область, і ця область буде лідером. Наступний виклик — мерська компанія. Мене багато хто питає: навіщо ти це робиш? Це командне рішення, я командний гравець. Багато чого зроблено в місті, але нам треба йти далі, можна робити більше. У нас є амбіції, є воля до перемоги. З такою підтримкою людей у ​​нас все вийде, — заявив Олексій Кучер у своїй першій промові в якості майбутнього кандидата в мери Харкова.

Слуга народа

На сцену запросили ключових "гравців" "Слуги народу" в області, які поведуть за собою колег до рад різних рівнів. Серед них є люди різних професій — юристи, лікарі, інженери — і з різним життєвим досвідом: хтось був народним депутатом, хтось керує великим підприємством, у інших є досвід роботи в органах місцевого самоврядування.

— На сцені багато людей з різних сфер, різних професій, але їх об'єднує одне: вони всі — професіонали. Вони готові тримати удар, приймати менеджерські рішення і нести відповідальність. У нашій команді тільки ті люди, які працюють, — сказала кандидат в депутати Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко.

Про те, як підбирали команду, розповів голова харківського обласного партійного осередку, народний депутат Павло Сушко.

— У минулому році багато харків'ян повірили в нас і в те, що в країні можливі реальні зміни. Вони хотіли чесності, справедливості. Зараз ми створюємо можливості для комфортного життя людей. Ми сподіваємося, що така ж велика команда депутатів буде працювати тут, на місцях, виправдає очікування виборців. Для нашої команди пріоритет — інтереси кожної громади, громадянина, — сказав Сушко.

Слуга народа

Команді "Слуги народу" на Харківщині належить працювати в таких напрямках. На першому місці — розвиток промисловості, яка забезпечує 50% обласного бюджету та 30% робочих місць. Другий напрямок — сільське господарство. Цього року господарства області зібрали більше 3,7 мільйона тонн зернових і зернобобових, рекордна кількість за всі роки, тому галузь перспективна. Третій напрямок — IT. Володимир Зеленський під час робочого візиту зустрівся з представниками IT-сектора, і вони підписали меморандум про те, що за три роки в Харківській області буде своя "Кремнієва долина" і в кожному населеному пункті протягом трьох років буде швидкісний інтернет. Також в рамках презентації Стратегії розвитку області Олексій Кучер озвучив план будівництва сучасного Центру високоспеціалізованої медицини, до якого увійдуть Обласний онкологічний центр і Міжнародний центр ядерної медицини, а також створення Національного технопарку, в який увійдуть такі підприємства як "ФЕД" і "ХАЗ", а також відповідні конструкторські бюро.

Кучер і його команда

Олексій Кучер

Голова Харківської ОДА, 35 років

Кандидат в мери Харкова з листопада 2019 року очолює обласну державну адміністрацію. У команді Володимира Зеленського Олексій Кучер — з літа минулого року, він виграв вибори по 179 округу (центр — Красноград) з великим відривом від інших кандидатів і став народним депутатом. У Верховній Раді очолював підкомітет з питань організації та діяльності адвокатури.

До політичної кар'єри Олексій Кучер встиг отримати дві освіти — вчителя і юриста. Працював в суді і прокуратурі, з 2011 року займався адвокатською практикою, спеціалізувався на кримінальних справах.

Одружений, виховує двох доньок.

Тетяна Єгорова-Луценко

Перший заступник голови ХОДА, 36 років

Кандидат в депутати облради, призначена на посаду заступника Олексія Кучера, вона керує Штабом по боротьбі з коронавірусом. Тетяна Єгорова-Луценко за освітою — юрист, кандидат юридичних наук. Працювала в суді, очолювала Головне управління юстиції в Харківській області.

Віктор Суботін

Генеральний директор "Турбоатому", 61 рік

Кандидат в депутати Харківської облради входить до числа найвідоміших українських топ-менеджерів державних підприємств. За освітою — інженер-механік і фінансист. Заслужений економіст України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки.

Роман Семенуха

Політик, бізнесмен, народний депутат VIII скликання, 43 роки

Кандидат в депутати Харківської облради — співзасновник компанії "Інтехсофт". У 2014 році був обраний депутатом Верховної Ради від партії "Самопоміч", працював в комітеті з питань інформатизації та зв'язку. За даними проєкту PolitEyes, Семенуха є найбільш ефективним ініціатором поправок до законопроєктів у ВР VIII скликання. За освітою — економіст.

Сергій Григоров

В. о. керівника Обласної клінічної лікарні. Кандидат в депутати облради — відомий в Харкові лікар, доктор медичних наук. До призначення на посаду в. о. директора Обласної клінічної лікарні багато років завідував щелепно-лицьовим відділенням медустанови. Зав.кафедрою хірургічної стоматології Харківського медуніверситету.

Вікторія Алєксєйчук

Юрист, радник голови ХОДА, 43 роки

Кандидат в депутати міськради Вікторія Алексейчук — кандидат юридичних наук. Своє трудове життя вона присвятила викладанню на кафедрі криміналістики Національного юридичного університету. Вона написала кілька відомих праць з криміналістики і судової експертизи.

Сергій Федченко

Боксер, майстер спорту, 39 років

Кандидат в депутати Харківської облради в 2012 році став Чемпіоном Європи з боксу за версією WBO, в цьому ж році претендував на титул Чемпіона світу в суперлегкій вазі. З 2014 році розвиває спортивний клуб боксу. За освітою — історик.

Олег Чернобай

Пісочинський селищний голова, 39 років

Кандидат на посаду керівника Пісочинської ОТГ керує селищною радою з 2015 року. Він був ініціатором створення Об'єднаної територіальної громади. Олег Чернобай закінчив Університет внутрішніх справ, працював в Харківському райвідділі міліції, пізніше — в ГУ МВС в області.

Галина Мінаєва

Мер Чугуєва, 55 років

Кандидат на посаду керівника Чугуївської міської ОТГ працює мером Чугуєва з 2002 року. До цього десятки років трудилася на різних посадах в Чугуївській міській раді. За освітою — інженер-технолог і магістр держуправління.

Леонід Лазуренко

Мер Люботина, 67 років

Кандидат на посаду керівника Люботинської міської ОТГ став Люботинським міським головою в 2015 році. До цього він керував фірмою "Лазурит", яка займалася оптовою та роздрібною торгівлею і орендою нерухомості. Був депутатом Харківської облради, є Почесним жителем Люботина. За освітою — інженер-економіст.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.