Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поки голова МОЗ на лікарняному, залізничні лікарні в Харкові не почнуть приймати хворих COVID-19

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Лікарні міста, де лікують пацієнтів з коронавірусом, завантажені на 90%.

Дві залізничні лікарні хотіли відкрити для прийому пацієнтів з коронавірусом ще в кінці жовтня.

У розпорядженні, яке підписав голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов, є неточності, тому потрібно підписати нове. Потім лікарні повинні укласти контракти з Національною службою здоров'я і тоді вони отримають фінансування і почнуть приймати хворих. Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

"Ми чекаємо розпорядження Степанова, як керівника робіт [з ліквідації НС у зв'язку з поширенням коронавірусу — ред.], тому що відбулася певна проблема, з чим пов'язана — в розпорядженні керівника робіт були вказані ЄДРПОУ самих лікарень, вони не є самостійними юридичними структурами, та дуже довго проходило узгодження між двома міністерствами — інфраструктури та охорони здоров'я. Два дні тому зняли всі питання і, я думаю, що це зараз пов'язано з перебуванням Степанова на лікарняному. Зараз, якщо це розпорядження підписане, НСЗУ укладає контракти і лікувальний заклад принаймні до 100 пацієнтів готове буде зараз прийняти", — пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові вирішили не відкривати мобільний госпіталь на стадіоні

Цим лікарням потрібні кисневі концентратори, їх обіцяла поставити міська влада, але техніка застрягла на митниці.

"Питання серйозне може виникнути, якщо ці концентратори, які закупило місто, не надійдуть. Тому певна кількість концентраторів [закуплених областю — ред.] ще залишаються. Ми спеціально залишаємо невеликий резерв, щоб можна було мобільно переміщати до тієї чи іншої установи , якщо у міста будуть затримки, зможемо допомогти цими концентраторами", — додав чиновник.

За словами Пастуха, зараз лікарні, які приймають хворих коронавірусом в Харкові, завантажені приблизно на 90%.

"Якщо ми говоримо про "інфекціонку" — цифри коливаються від 270 до 280 щодня. По міських лікарнях приблизно така ж ситуація, це близько 90% завантаженості", — уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна лікарня в Харкові почне приймати хворих коронавірусом в грудні

Нагадаємо, залізничні лікарні зможуть почати прийом обмеженої кількості пацієнтів з коронавірусом: в палатах інтенсивної терапії — 10-15 чоловік, в звичайних палатах — від 60 до 80 осіб.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.