Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

ОПЗЖ продовжує блокувати роботу виборчих комісій в Харкові

Фото: KHARKIV Today
У партії Медведчука вважають, що зіпсовані і недійсні бюлетені зараховували на користь "Блоку Кернеса — Успішний Харків".

Представники "ОПЗЖ" через суд вимагають перерахувати голоси до Харківської міськради. У міському виборчкомі кажуть, що це банальний піар і затягування оголошення результатів місцевих виборів.

Місцевий осередок партії "Опозиційна платформа — За життя" другий тиждень подає позови на міські територіальні виборчі комісії (ТВК) з вимогою перерахувати голоси на певних дільницях з виборів до Харківської міської ради. За даними KHARKIV Today, мова йде про ТВК Основ'янського, Новобаварського, Індустріального, Шевченківського, Немишлянського і Слобідського районів.

"Вибори в Харкові пройшли з грубими порушеннями. На багатьох дільницях бюлетені, які за всіма вимогами законодавства повинні вважатися зіпсованими і недійсними, зараховувалися на користь "Блоку Кернеса — "Успішний Харків". Голоси і протоколи "губилися","зникали" члени комісій", — йдеться на сайті партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі імена трьох мерів у містах Харківської області

Першою до суду викликали ТВК Індустріального району. Вона вже пройшла районний, окружний і апеляційний суди — вимоги "ОПЗЖ" тричі відхилили. Голова комісії Артем Циганов розповів KHARKIV Today, що в цьому районі представники партії вимагали перерахувати голоси на дев'яти виборчих дільницях.

"Суд міг би задовольнити їхні вимоги, якби на дільничних виборчих комісіях були скарги, заяви або акти про зафіксовані порушення в роботі виборчих комісій, які можуть вплинути на результат виборів. На нашому окрузі таких подій не було, не зареєстровано жодної заяви або скаргиї . Їм відмовили. Виборчий кодекс один для всіх", — розповів Циганов.

За його словами, рішення по апеляції з'явилося сьогодні опівдні. При цьому якби ТВК прийняла рішення про перерахунок голосів без відповідних актів і скарг та без рішення суду, це було б порушенням законодавства. На питання про те, навіщо "ОПЗЖ" необхідний перерахунок, якщо від їх представників з самого початку не було ніяких скарг, Артем Циганов відповів: "невідомо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК почала публікувати перші результати місцевих виборів в Харківській області

"Вони підозрюють, що у них щось там забрали і щось комусь додали, але в цілому, я думаю, що якби навіть був перерахунок, ми б лише переконалися у факті реальних цифр. Тому що по кожній комісії Індустріальної ТВК у них було по два члени, які розписалися в протоколах комісій, що все вірно. Якби вони не розписалися, то повинні були б написати окрему думку члена комісії, і це могло б бути підставою для перерахунку", — повідомив голова районної ТВК.

За його словами, "ОПЗЖ" подала позов також на роботу міської виборчої комісії.

"Хочуть, щоб суд визнав бездіяльність комісії, що вони порушують законодавство і оголосити перерахунок голосів", — пояснив Циганов.

Голова ТВК Індустріального району впевнений, що "ОПЗЖ" влаштувала піар-кампанію. В інших територіальних виборчих комісіях ситуація аналогічна. За словами його колег з інших ТВК, у них також ніяких скарг і актів складено не було і у суду немає підстав призначати перерахунок голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Кернес знову стане мером Харкова: що говорить закон?

"Це гра на рейтинг, гра на парламентські вибори. Намагаються роздути піар-кампанію, що вони борються за вкрадені голоси і так далі", — резюмував Артем Циганов.

Коли Артем Циганов залишав Апеляційний суд Харківської області вдень 3 листопада, там планувалися засідання по Новобаварській, Основ'янській і міській виборчих комісіях. Рішення по них йому невідомо. 4 листопада, за його словами, в Апеляційному суді має бути засідання по Немишлянській ТВК.

KHARKIV Today раніше писав про те, що У Харкові Кернеса чекають на сесію міської ради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.