Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міськрада може зібрати на сесію депутатів минулого скликання

У мерії заявили, що ні про які перевибори мови йти не може.

Ситуацію, що склалася, в міськраді назвали "юридичною колізією"

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов дав свою оцінку рішенню судів про скасування протоколу Харківської міської ТВК про результати виборів депутатів до міської ради. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Терехов повідомив, що законодавчо заборонено перераховувати голоси в дільничних виборчих комісіях після того, як результати були здані до територіальних виборчих комісій. У Харкові ж суди вже двічі ухвалювали рішення по перерахунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судні дні. Чому Харківська міськрада не може зібратися на сесію?

Міськрада звернулася за роз'ясненнями, яким чином потрібно виконати ці рішення судів, але відповідь поки не отримала.

Віце-мер запевнив, що "вибори вважаються дійсними, завершеними, і ні про які перевибори мови йти не може, тим більше, що в рішенні судів про це не сказано". Терехов сказав, що деякі політичні сили, які не отримали бажаного результату, хочуть затягнути процес, ситуацію охарактеризував як "юридичну колізію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реєстрацію Кернеса на посаду мера Харкова визнали законною

"Було рішення суду щодо скасування протоколу, було нове засідання, був прийнятий новий протокол, і так може тривати нескінченно. Це не вплине на забезпечення життєдіяльності міста Харкова. Що буде далі, якщо будуть в силі ці рішення судів? Депутатський корпус працює в старому складі і проводить сесії. Виконавчий комітет діє, міська рада діє", — сказав Ігор Терехов.

KHARKIV Today раніше писав, що суд повторно скасував протокол міськвиборчкому про результати виборів до Харківської міськради. У Харківської міської територіальної виборчої комісії є час, щоб подати апеляцію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.