Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Клеркиня протягом року привласнювала собі надбавки лікарів Харківської області

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today.
Чиновниця працювала в одному з медичних закладів Нововодолазького району, вона завищувала зарплати собі і іншим співробітникам "на папері", а різницю привласнювала.

Чиновниця працювала в одному з медичних закладів Нововодолазького району, вона завищувала зарплати собі і іншим співробітникам "на папері", а різницю привласнювала.

Чиновницю судитимуть за внесення недостовірних даних у відомості про нарахування зарплати. Різницю між зарплатою "на папері" і тією, що отримували співробітники, забирала собі. Про це повідомили в прокуратурі в Харківській області.

За даними слідчих, чиновниця наживалася на медиках із січня 2018 року по січень 2019 року. Вона заволоділа бюджетними грошима, призначеними на зарплати і премії лікарям і медперсоналу. Збитки місцевій громаді склали понад 680 тисяч гривень.

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт щодо чиновниці одного з медичних закладів Нововодолазького району за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (розтрата і заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.