Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Директор фірми привласнив 350 тисяч гривень на ремонті медзакладу в Харкові

Фото: Харьковская областная прокуратура
Будівля — пам'ятка архітектури і при ремонті обов'язковий авторський нагляд, але його провели лише на папері.

За інформацією нашого джерела, мова йде про Обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер по вулиці Благовіщенській, 17.

При проведенні капітального ремонту покрівлі медустанови директор фірми-підрядника склав і видав фіктивний документ, де вказав, що послуги з авторського нагляду виконані, оплату за них він привласнив. Фактично авторський нагляд не виконувався. Також директор цієї фірми виконав не всі умови договору, збитки склали 350 тисяч гривень. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

"Надалі через неякісне виконання умов договору підрядником вологою пошкоджений мальовничий плафон парадного залу із зображенням художнього твору. Через здуття полотна частково зруйнована пам'ятка архітектури і містобудування місцевого значення", — уточнили в прокуратурі.

Фото: прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура

Директору фірми повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 298 Кримінального кодексу України (службове підроблення, привласнення майна, зловживаючи службовим становищем, службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, руйнування об'єкта культурної спадщини). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років або без такого.

Відзначимо, обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер №1 знаходиться в двоповерховому будинку, побудованому в 1899 році за проєктом архітектора Олексія Бекетова. Цей будинок в стилі неоренесансу був побудований для купця Михайла Соколова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.