Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові екс-заступника начальника поліції підозрюють у фіктивному ремонті службового транспорту на 850 тисяч гривень

Винним в розтраті бюджетних коштів загрожує до 12 років за ґратами.

Винним в розтраті бюджетних коштів загрожує до 12 років за ґратами.

Сьогодні, 14 травня, прокуратура Харківської області повідомила екс- заступнику начальника Нацполіціі області і колишньому провідному інженеру одного з відділів поліції про підозру в розтраті майна, вчиненою в особливо великих розмірах групою посадових осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

За версією слідства, в 2018 році підозрювані розробили схему розтрати бюджетних коштів, до якої залучили посадових осіб одного з комерційних автосалонів Харкова. Екс-керівник підписував акти виконаних робіт за надання послуг з технічного обслуговування і ремонту службового автотранспорту, але, як з'ясувалося, ці роботи були фіктивними. За нібито надані послуги на рахунок комерційної структури перераховувалися бюджетні кошти з банківського рахунку ГУ НП в області.

Колишній провідний інженер, достовірно знаючи, що ремонтні роботи фактично не проводилися, візував і передавав на підпис керівникам акти виконаних робіт.

За попередніми даними, суму збитку оцінили більш ніж в 850 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські копи викрали і продали іномарку - прокуратура.

Наразі правоохоронці встановлюють усіх осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним. Досудове розслідування триває.

Максимальна санкція статті передбачає до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацію майна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.