Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни чекають реакції Зеленського на петицію по "Коксохіму"

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Петиція набрала необхідні 25 000 підписів.

Автор петиції вважає, що робота "Коксохіму" особливо небезпечна для здоров'я людей під час пандемії коронавірусу.

Петиція на сайті Офісу Президента від 27 серпня про обмеження або припинення діяльності промислових підприємств в Харкові, в числі яких Коксовий завод, станом на неділю, 15 листопада, отримала необхідні 25 000 підписів. Тепер на неї повинен відповісти президент Володимир Зеленський.

Автор петиції Олександр Константинов звернувся до глави держави з вимогою вжити невідкладних заходів для обмеження роботи ТОВ "Харківський лакофарбовий завод" ФАРБОС ", ПрАТ "Слобожанський коксовий завод" (вул. Новожанівська, 1), ТОВ ТД "Термолайф-Україна" (Карачівське шосе, 44) і ТОВ "Завод Еластомер" (Новомирський провулок, 17).

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Забруднення повітря в Харкові екологи оцінили в кілька сотень гривень

Константинов згадує, що ці підприємства належать до категорії хімічних промислових підприємств і знаходяться на території Новобаварського району, поруч з великим житловим мікрорайоном.

"Відсутність контролю з боку державних установ, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування призвело до зростання показників захворюваності на онкологічні, серцево-судинними, алергічні захворювання, а також легенів і верхніх дихальних шляхів", — стверджує він.

Автор зазначає, що в умовах пандемії коронавірусу неконтрольована робота цих підприємств може призвести до непередбачуваних наслідків і великих втрат серед населення, оскільки забруднене повітря шкодить, в першу чергу, органам дихання, які також вражає COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екоінспекція Харківської області не змогла визначити, забруднює "Коксохім" повітря чи ні

"Місто Харків останнім часом знаходиться серед лідерів за показниками захворюваності COVID-19", — нагадав він.

Константинов просить дозволити вищезазначеним підприємствам працювати далі, але тільки після установки систем технічного контролю наявності та стану роботи очисних споруд на кожному з них. Крім цього, громадськість повинна мати цілодобовий доступ на підприємства.

"При відсутності очисних споруд або їх неефективної роботи діяльність відповідного підприємства припинити", — йдеться в петиції.

До того, як будуть встановлені системи технічного контролю наявності та стану роботи очисних споруд, роботу підприємств автор петиції просить обмежити.

"Для реалізації дати відповідні вказівки Кабінету міністрів України та профільному комітету Верховної Ради України", — написав Константинов.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день господарську діяльність на території коксового заводу здійснює ТОВ "Коксовий завод "Новомет".

KHARKIV Today раніше писав про те, що Держекоінспекція подала до суду на "Коксохім" і вимагає заплатити мільйонний штраф.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.