Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'ян просять поділитися хроніками Майдану

Евромайдан в Харькове, 2013 год. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Для проєкту збирають фото і розповіді очевидців.

Жителі міста можуть стати творцями "Харківської фортеці Гідності та Свободи".

Під такою робочою назвою в Харкові хочуть створити неофіційні хроніки Майдану. Автори проєкту просять допомоги. Про це повідомив активіст харківського Майдану, волонтер Євген Куліш. Всіх харків'ян, які з листопада 2013 року були на харківському Майдані, просять поділитися артефактами.

"У нас є чудові фото і спогади, але немає більшості тих же приватних артефактів людей, які були справжньою рушійною силою Майдану. Йде час, гаджети виходять з ладу, від нас йдуть люди, і тому інформація про справжні події Майдану може бути втрачена назавжди. Сьогодні велика мрія створити архів приватних фото і спогадів, хроніку харківського Майдану, щоб нащадки бачили всі ці події без спотворень з боку чиновників і недобросовісних тлумачів", — пояснив він в Facebook.

Для "Харківської фортеці Гідності та Свободи" збирають не тільки фото, зроблені професіоналами і кореспондентами, а й знімки, а також спогади тих, хто був у гущі подій з 19 листопада 2013 року по 8 травня 2014 року.

"Ми сповнені рішучості зібрати максимально можливий архів в електронному вигляді, а потім, принаймні до 30-річчя Незалежності, зробити відкриту електронну версію для доступу всіх бажаючих і маємо амбітний план зробити друковану версію альбому. Все це повинно привернути увагу молоді до цих, безумовно важливих, подій в історії Харкова", — додав Євген Куліш.

Всіх причетних до подій харківського Майдану просять до 22 лютого 2021 року знайти свої фото того часу і відправити за адресою: Euromaidan.kharkiv2020@gmail.com. За консультаціями пропонують дзвонити за цим номером: + 380937692895.

Нагадаємо, 19 листопада 2013 року розпочався Євромайдан в Харкові — раніше, ніж в Києві, він вважається одним з найбільших за кількістю учасників. Тоді харків'яни вийшли на площу Свободи на мітинг на підтримку Асоціації з ЄС. Через три дні — 22 листопада 2013 року відбувся перший мітинг євромайдану. Через добу міська влада огородила площу Свободи сіткою під приводом підготовки до Нового року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.