Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківських антилоп поселили до нової "Африки", страуси ще чекають

Фото: Харьковский зоопарк
Тварини оселилися в нових вольєрах "Африканської савани".

Копитним обладнали вольєри з годівницями для сіна і ласощів, автоматичними поїлками і дверима. Незабаром до сусідніх вольєрів переїдуть страуси.

3 лютого антилоп, канн і гну переселили до двох нових вольєрів на території "Африканської савани" зоопарку. Про це повідомила речниця Харківського зоопарку Жанна Сивуха.

"Два теплих вольєри площею 46 і 31 квадратних метрів уже в повному розпорядженні антилоп. Кліматичний контроль, сучасна система вентиляції та освітлення, екологічні матеріали в оснащенні. У приміщенні враховані всі необхідні умови для комфортного перебування тварин", — пояснила Сивуха.

антилопы
Фото: Харківський зоопарк

У вольєрах обладнали два типи годівниць — для сіна і трави (це основний раціон антилоп) і для харчових добавок (овочі, фрукти і зернові). Ласощі копитних — овес. Пити воду тварини можуть з автоматичних поїлок, які розташовані на стінах.

Двері до житла антилоп відкриваються і закриваються автоматично — співробітникам зоопарку потрібно лише натиснути кнопку на пульті. У будівлі є кормокухня і приміщення для персоналу.

антилопы
Фото: Харківський зоопарк

Ці вольєри використовують як зоотехнічні, експонуватися антилопи будуть у зовнішньому вольєрі. Його площа становитиме понад дев'ять тисяч квадратних метрів. У будівлі поряд з внутрішніми вольєрами незабаром поселять страусів.

"З оглядових естакад відвідувачі зможуть спостерігати за антилопами, зебрами, страусами і жирафами на просторах величної "Африканської савани", — сказала прессекретарка зоопарку.

Як писав KHARKIV Today, семеро південноафриканських свинок оселилися в нових вольєрах локації "Південна Америка" 29 грудня. По сусідству з ними живуть носухи. Для них на підлогу постелили натуральну кору, стіни прикрасили художнім розписом, який переносить до просторів континенту.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.