Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські полярники в складі української експедиції добралися до Антарктиди

Фото: МОН
Шість днів команда добиралася на кораблі до Антарктиди.

Після проходження обсервації в Чилі українська команда полярників дісталася до Антарктиди, щоб змінити колег.

Команда змінила 24-ю експедицію. Голова Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий відзначив складність шляху, який пройшла 25-а експедиція.

"На "Вернадському" їх з нетерпінням чекали колеги із 24-ої експедиції, які відзімували там вже більше року, а також сезонний загін вчених, які перебувають в Антарктиді кілька місяців. Тому що через ситуацію в світі з коронавірусом і карантином у 25- ої експедиції була, напевно, найдовша і найскладніша подорож до Антарктиди", — пояснив Дикий.

Кілька днів полярники будуть розвантажувати корабель, на який в Чилі завантажили близько шести фур запасів продуктів, обладнання та палива. Після цього 24-а експедиція передасть станцію 25-ій і відправиться додому.

Нагадаємо, 25-а експедиція пройшла обсервацію в Чилі 14 квітня і відправилася на кораблі до станції "Академік Вернадський", щоб змінити колег, які пропрацювали в Антарктиді майже рік. Серед полярників троє  харків'ян: дослідники Ганна Соїна та Андрій Сопін, а також дизеліст-електрик Юрій Лишенко.

Як писав KHARKIV Today, в кінці березня 12 українців, які збиралися на зимівлю до Антарктиди, з другої спроби доїхали до Чилі. 16 березня українські полярники вперше вирушили до Антарктиди, але через карантин не змогли туди потрапити.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.