Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дружина лідера організації Poton припинила голодування

Марина Онищенко заявила, що припиняє акцію під стінами ХОДА, збирається і йде.

Марина Онищенко заявила, що припиняє акцію під стінами ХОДА, збирається і йде.

Вчора, 8 червня, Марина Онищенко, дружина лідера організації Poton Павла Онищенка, припинила голодування під будівлею Харківської облдержадміністрації та зібралася додому. Про це вона розповіла в прямому ефірі на YouTube-каналі "SvorobTV".

"У нашій країні, особливо багатодітній матері і самотньій, як ось зараз склалася моя доля, намагатися боротися за щось ... це виходить — місія нездійсненна ... Нам потрібно піти. Я, Паш, тебе люблю, я тебе не кидаю . Просто обставини і  ситуація склалися таким чином, що ні я, ні наші хлопці ми не можемо зараз нічого зробити. Я люблю тебе, я хочу, щоб ти був з нами. Ми збираємося зараз і йдемо. Все ", — стримуючи сльози сказала дружина Онищенко.

Під стіни облдержадміністрації разом з чотирма дітьми і наметом, жінка вийшла неділю, 7 червня. Дружина затриманого Павла Онищенка вимагала особистої зустрічі з головою ХОДА Олексієм Кучером. Вона хоче, щоб її чоловіка випустили з СІЗО.

Крім того, під облдержадміністрацію з Мариною Онищенко прийшла і група підтримки — люди, пов'язані з організацією Poton. Вони поставили намет на сходинках будівлі, а також розвісили плакати "Свободу потонемо" і "Голодування". Учасники акції протесту заявили, що залишаться на сходинках адміністрації до тих пір, поки Кучер з ними не зустрінеться.

3 червня членів організації Poton  затримали в лісі Краснокутського району, де вони будували Слобожанську Січ і звали в гості Володимира Зеленського, щоб поскаржитися йому на вирубки в лісі. Активістів звинувачують у нападі на автомобіль поліції. Вони погрожували поліцейським, порізали колеса автомобіля і розбили скло. За рішенням Київського райсуду Харкова, активісти залишаться під вартою на час досудового розслідування.

 

 

 

 

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.