Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До Харківської облради проходять п'ять партій — паралельний підрахунок

Фото: ХОГА
В обласній виборчій комісії закликають дочекатися остаточних результатів підрахунку голосів.

За словами Романа Семенухи, інформація, яку оприлюднила член обласної виборчої комісії від "ОПЗЖ" Ірина Іщенко, не відповідає дійсності.

Згідно з паралельним підрахунком голосів, до Харківської обласної ради проходять п'ять політичних сил: "Блок Кернеса — успішний Харків", "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Блок Світличної — Разом" і "ЄС". Про це "УНІАН" розповів член обласного виборчого штабу партії "Слуга народу", кандидат в депутати Роман Семенуха.

"Більше 90% голосів підраховано паралельно нашим штабом. Станом на сьогодні до Харківської обласної ради проходить 5 партій. Близько 35% отримує "Блок Кернеса — успішний Харків", близько 21% набирає "ОПЗЖ", близько 13% —  "Слуга народу" , близько 12% — "Блок Світличної — Разом" і близько 8% набирає "ЄС". Підкреслюю, це підтверджено паралельним підрахунком голосів і вже ми отримуємо протоколи з мокрими печатками", — заявив Роман Семенуха.

За його словами, дані, які напередодні оприлюднила член обласної виборчої комісії Ірина Іщенко, не відповідають дійсності. Семенуха вважає, що "ОПЗЖ" намагається "спотворити інформацію з метою тиску на членів виборчих комісій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові почали здавати протоколи по виборах мера і депутатів міськради

"Це відбувається на тлі навмисного затягування підрахунку голосів їх представниками в ДВК і передачі протоколів до окружної виборчої комісії. Все це робиться з однією метою — вплинути на підрахунок голосів, щоб спотворити реальні результати голосування, а також створити викривлену інформаційну картинку в центральних ЗМІ", — зазначив політик.

Тієї ж позиції дотримується голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії Валерія Копоруліна. Вона закликала дочекатися офіційних даних.

"Поки не буде опрацьовано всі протоколи, рано говорити про якісь результати. Дезінформація в соціальних мережах, публікації в ЗМІ — це все спекуляції. Тому не піддавайтеся на провокації — довіряйте тільки офіційним джерелам інформації", — зазначила голова ТВК.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.