Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Невдалого гауляйтера Харкова судитимуть за державну зраду

Фото: iuic.info
Дмитро Святаш давно втік із України на територію Російської Федерації.

Слідчі СБУ проводять слідчі дії щодо екснардепа Дмитра Святаша. Він перебував у Бєлгороді в очікуванні повної окупації Харкова та власного "призначення".

Дмитра Святаша судитимуть, слідчі дії проводять слідчі СБУ. Про це повідомив під час сесії Харківської облради прокурор Олександр Фільчаков, відповідаючи на запитання депутата Романа Семенухи (фракція "Слуга Народу").

"Я розумію, про кого ви говорите, зараз слідчими СБУ, щодо цієї особи, проводиться досудове розслідування за ст. 111. Харківська обласна прокуратура здійснює у цьому кримінальному провадженні процесуальне керівництво. Я думаю, що найближчим часом ми ухвалимо законне рішення. Можу сказати від себе як керівника обласної прокуратури: вважаю, що це наш обов’язок притягти його до передбаченої законом кримінальної відповідальності", — повідомив Фільчаков.

Нагадаємо, у квітні заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм написав у соцмережах, що у Кремлі готували кандидатуру майбутнього гауляйтера Харкова. Ним мав стати Дмитро Святаш, депутат-регіонал та довірена особа Віктора Януковича у 2004 році. Він мав дочекатися окупації Харкова, а потім з'явитись у місті.

На сесії Харківської облради 9 травня не було батька Дмитра Святаша, депутата Володимира Святаша. За інформацією Романа Семенухи, Святаш-старший також перебуває в Росії.

Два роки тому екс-нардеп Дмитро Святаш разом із усією своєю сім'єю втік до Росії і став учасником програми "Співвітчизник" як "колишній громадянин СРСР, який хоче повернутися до Росії". З України він утік від кримінального переслідування. У листопаді 2019 року екснардепа Святаша оголосило у розшук НАБУ. Прокуратура Києва висунула проти Святаша звинувачення у шахрайстві та підробці документів. Слідчі встановили, що він десять років укладав кредитні договори з "УкрСиббанком" і завдав йому збитків на мільярд гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.