Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Держекоінспекцію реформують в Харківській області

Її об'єднають з екоінспекцією в Луганській області.

У Держекоінспекції продовжують територіальну реформу і об'єднують свої управління.

Державну екологічну інспекцію в Харківській області з'єднають з Луганської. Це станеться на другому етапі трансформації. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції України.

Всього планують створити сім нових округів на базі колишніх обласних інспекцій. В результаті реструктуризації обіцяють збільшити в новостворених структурах кількість екоінспекторів за рахунок оптимізації витрат.

Перший етап реформи вже проходить — об'єднують Миколаївську і Одеську області (стане Державною екологічною інспекцією Північно-Західного округу), Запорізьку та Херсонську (Державна екологічна інспекція Південного округу), Дніпропетровську та Кіровоградську (Державна екологічна інспекція Придніпровського округу).

Під час другого етапу об'єднають, крім Харківської та Луганської областей, Вінницьку та Хмельницьку, Львівську і Тернопільську, Сумську і Чернігівську. Як відзначили в Держекоінспекції, завдяки об'єднанню структур зменшаться витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднаним територіальним громадам в Харківській області почали роздавати землі: чому це важливо

"Створення таких міжрегіональних органів дозволить не тільки зменшити адміністративні витрати Державної екологічної інспекції, але і посилити нагляд за дотриманням екологічного законодавства", — сказано в повідомленні Держекоінспекції.

Як писав KHARKIV Today, вДержгеокадастрі проходить реформа. Там переглядають свої функції, виключаючи непотрібні, і скорочують штат співробітників. Після реорганізації з 10 тисяч співробітників 60% піде, ефективність при цьому, обіцяють, що не постраждає.

Також створили  нову структуру в Державній митній службі. Слобожанську митницю утворили восени 2019 року. До неї увійшли Харківська область і частина Сумської. Але в результаті реорганізації утворили Харківську митницю, до якої буде відноситися тільки Харківська область. Її очолив  Дмитро Забавський, який раніше працював начальником митного поста в Сумській області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.