Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Адвокат розповів, що буде зі справою про замах на Кернеса після його смерті

Олександр Гунченко сумнівається, що правда про цей злочин буде оприлюднена.

Харківський міський голова Геннадій Кернес помер від ускладнень коронавірусу на 62 році життя. У квітні 2014 року на нього робили замах, досі злочин не розкрито.

Відповідно до закону, смерть потерпілого, незалежно від причин — не підстава для припинення кримінального провадження. Про це повідомляє KP.ua.

"Поліція зобов'язана продовжувати розслідування і пошуки вбивць. Я вважаю, що смерть Геннадія Адольфовича, який був моїм близьким другом і події, які відбулися навесні 2014 року, взаємопов'язані. Поранення підірвало його організм, який зараз не впорався з хворобою" — розповів виданню адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

Захисник сумнівається, що правда про цей злочин буде розкрита.

"Шість років для цього нічого не було зроблено", — уточнив Гунченко.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Десятиліття Кернеса — фоторепортаж

Нагадаємо, 28 квітня 2014 року, під час традиційної пробіжки в Лісопарку, невідомі вистрілили в Геннадія Кернеса. Куля зачепила життєво важливі органи — була наскрізь пробита печінка, що призвело до сильної кровотечі, зачеплені шлунок, наднирник, легеня і хребет. Остання травма прикувала мера до інвалідного візка, який раніше був прихильником здорового способу життя і щодня здійснював пробіжки.

У вересні 2020 року російський політолог Валерій Соловей повідомив, що Геннадій Кернес отримав від Кремля гроші за здачу Харківської області, але коли спецоперація не вдалася, гроші мер Харкова не повернув, тому на нього і здійснили замах.

Як писав KHARKIV Today, вночі 17 грудня в Німеччині після ускладнень від коронавірусу помер мер Харкова. Про смерть Геннадія Кернеса повідомили його друг Павло Фукс, а також Родіон і Оксана Гайсинські. Причиною назвали серйозні ускладнення від коронавірусу, які порушили роботу життєво важливих органів і систем організму.

Точної дати похорону поки не називають. Орієнтовно це буде наступного тижня у вівторок, середу або четвер (22, 23 або 24 грудня). Кернеса поховають на почесній алеї кладовища №2 (вулиця Пушкінська).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.