Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До Харкова приїхала Оксана Забужко

Оксана Забужко. Фото: Харківська резиденція "Слово"
Письменниця планує займатися пошуковою роботою в архівах.

Українська письменниця Оксана Забужко має намір провести квартирник у Харкові.

До харківської резиденції "Слово" приїхала перша резидентка 2022 року — Оксана Забужко. Письменниця, відома своєю багаторічною дружбою з мовознавцем Юрієм Шевельовим, зупинилася у меморіальній квартирі, де він жив. Про це повідомили на сторінці харківської резиденції "Слово" у Facebook.

Під час резиденції Оксана Забужко планує пошукову роботу в архівах Харкова і сподівається, що перебування саме у меморіальній квартирі, де жив видатний мислитель, і під його "патронатом" вдасться розшукати матеріали про розстріляних родичів.

"Головне, що я планую, — це пошук в архівах Холодної Гори, слідами персонажів нового роману, що вони ж, за збігом, і родичі автора, за якими зачищено було навіть сімейні фото. Чи допоможе патронат "дідуся" Шевельова його духовній "онучці" встановити тепер обставини загибелі своїх справжніх, кровних дідів із шевельовського "покоління розстріляних" чи їхня історія так і приречена назавжди залишитися сімейним переказом і витісненою травмою — ось що має вирішитись у Харкові цього січня", — розповіла письменниця.

Незабаром у резиденції "Слово" анонсують квартирник і рекомендують купувати, читати чи перечитувати книги Оксани Забужко та стежити за анонсами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янам пропонують безкоштовно відвідати музей

Нагадаємо, з травня 2021 року у квартирі №46 на вулиці Римарській, 22 мешкають письменники. Харківський філантроп викупив її для Літературного музею, який перетворив квартиру на літературну резиденцію — другу після Будинку "Слово". Там резиденція діє у квартирі,де жив публіцист Петро Лісовий

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.