Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Металіст" Ярославського вилетів з УПЛ і влаштував демарш

Фото: ФК "Металіст".
"Металіст" достроково повернувся у Першу лігу.

У 29-му колі Української прем'єр-ліги "Металіст" поступився ужгородському "Минаю", остаточно втративши шанси на збереження прописки в УПЛ.

29 травня харків'яни у номінально домашньому матчі поступились закарпатцям із рахунком 2:1. 

"Металіст" у матчі з "Минаєм" мав останній шанс зачепитись за перехідні матчі. Підопічні Періци Огнєновіча мусили брати три очки. Але перемога принесла "Минаю" 33 очки і восьму сходинку турнірної таблиці, а "Металіст" з 22-ма пунктами залишився передостаннім і оформив виліт у Першу лігу.

За інформацією Telegram-каналу "УПЛ жива", після завершення зустрічі тренери "жовто-синіх" Періца Огнєновіч та Олег Ратій відмовилися спілкуватися з пресою. Сербський фахівець одразу після гри пішов до своєї сім'ї, яка перебувала на стадіоні.

Раніше неодноразово з'являлася інформація про те, що у випадку вильоту з УПЛ "Металіст" припинить існування. Генеральний директор ФК "Металіст" Валерій Грига назвав це "порожніми домислами".

Нагадаємо, рівно два роки тому, 29 травня 2021, олігарх Олександр Ярославський пафосно на стадіоні офіційно оголосив про відродження клубу. За рік команда пройшла Першу лігу, проте в УПЛ у харків'ян не задалося.

Проблеми у Ярославського і клубу, почалися в лютому 2022 року, коли автомобіль з Ярославського кортежу збив на смерть 36-річного чоловіка, після чого Ярославський швидко виїхав з України. У липні 2022 року Ярославський повернувся до України, але фактично припинив фінансування клубу.

"Металіст" тим часом залишили більшість гравців, топ-менеджмент та тренерський штаб, перейшовши здебільшого до Дніпро-1.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.