Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

ФІФА офіційно визнала "новий" "Металіст"

Фото: ФК Металіст
1
Тепер клуб має сплатити борг попередників.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) визнала нові львівські "Карпати" та харківський "Металіст" правонаступниками старих клубів та закрила справу проти "Дніпра-1".

Як повідомили у пресслужбі організації, справи проти "Карпат", "Металіста" та "Дніпра-1" були пов'язані з правонаступництвом новоутворених клубів. Провадження проти них розглядалися у зв'язку з необхідністю виплат перед гравцями, які мали перейняти на себе відповідні юридичні організації після того, як попередні були закриті через фінансові проблеми. Адже "Металіст" припинив членство в УАФ в 2016 році, а у 2017-му відкрито провадження про банкрутство "оригінального клубу".

Проти трьох клубів позивалися низка колишніх гравців, які вимагали фінансової компенсації. Зокрема, клуб "Флуміненсе" за трансфер Дієго Соузи — до "Металіста".

Рішення у ФІФА ухвалили у травні та липні 2023 року, але тільки зараз Секретаріат Міжнародної федерації футболу опублікував їх.

За цим рішенням, "Металіст" як правонаступник попередньої юридичної особи повинен розрахуватися з "Флуміненсе" за трансфер Дієго Соузи — виплатити 125 000 євро.

Нагадаємо, "Металіст" був суперником у Першій лізі посів дев'яте місце та припинив боротьбу за вихід в УПЛ. Нагадаємо, за "Металістом" (який спочатку називався "Метал"), стоїть бізнесмен Олександр Ярославський та його спортивний директор Євген Красніков. Перед початком повномасштабного вторгнення Ярославський втік із України через смертельну ДТП і не повернувся.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.