Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Льодову арену в Харкові обіцяють збудувати за вісім місяців

Фото: sportsvit.com.ua
Льодова арена буде недалеко від парку "Юність" на Холодній горі.

Будівництво хочуть завершити у першій половині 2023 року.

Доповнення про будівництво Льодової арени внесли до проєкту рішення обласної ради "Про внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2022 рік" на засіданні постійної комісії облради з бюджету. Про це повідомили у Харківській облраді.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства та ПЕК ХОДА Сергія Магдисюка, на будівництво Льодової арени попередньо держава дає 291 мільйон гривень за програмою президента "Велике будівництво". Споруда буде розташована у Харкові на вулиці Полтавський шлях, 196а (район Холодної гори, неподалік парку "Юність").

"Це буде арена обласного рівня. Термін будівництва — вісім місяців після завершення тендерних процедур. Тобто реально завершити будівництво у першій половині наступного року. Після цього Льодову арену передадуть області", — наголосив Сергій Магдисюк.

Також за проєктом рішення обласної ради "Про внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2022 рік" до Програми включається близько 100 нових проєктів на загальну суму фінансування понад 3,67 мільярда гривень у галузях: "Охорона здоров'я", "Житлове -комунальне господарство", "Культура та туризм", "Освіта", "Фізична культура та спорт" та "Соціальне забезпечення".

Нагадаємо, у четвер, 24 лютого, відбудеться чергова сесія Харківської облради.

Як писав KHARKIV Today, 11 лютого у Харкові на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади голова облдержадміністрації Олег Синєгубов представив програму "Велике будівництво" у регіоні на 2022 рік. Зокрема, також він говорив про будівництво Льодової арени і називав вартість проєкту – 600 мільйонів гривень. За словами Синєгубова, там будуть проводити міжнародні змагання з хокею, волейболу, баскетболу та інше.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.