Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підозрюваного у розкраданні бюджетних коштів мера з Харківщини не взяли під варту

Фото: соцмережі.
Павло Голодніков не відсторонений від роботи.

Суд відмовився відсторонити Зміївського міського голову Павла Голоднікова від займаної посади і не відправив мера до СІЗО.

Суддя не задовольнив клопотання слідчого щодо взяття під варту Голоднікова. Він може внести заставу у розмірі 214 720 грн, аби залишатися на волі. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

У прокуратурі раніше повідомили, що мер міста, директор будівельної фірми та двоє його підлеглих "накрутили" на ремонті дитячого садка у Змієві 400 тисяч гривень. Як встановило слідство, у 2021 році вони придумали спосіб нажитися на бюджетних закупівлях. Під час проведення ремонтних робіт дошкільного навчального закладу до звітної документації вносились неправдиві дані про ціни на будівельні матеріали та обсяг роботи.

"До документів навіть були внесені роботи, які фактично проводились працівниками комунального підприємства міської ради", — розповіли у прокуратурі.

За інформацією KHARKIV Today, йдеться про розкрадання грошей під час будівництва дитячого садка №2 у Змієві, який реконструювали за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво". Новий корпус дитячого садочка відкрили 20 вересня 2021 року, його відкривав мер Змієва, обраний від "Слуги Народу" у 2020 році, Павло Голодніков.

"З ухвали суду відомо, що 17 серпня 2021 року Голодніков від імені Зміївської міськради уклав із директором ТОВ "Технотіроль" договір щодо капітального ремонту дошкільного навчального закладу № 2 у місті Зміїв на загальну суму 5,61 млн грн. Згідно з інформацією порталу "Youcontrol", директором ТОВ "Технотіроль" є Віталій Дуплякін. За даними ХАЦ, це не перший договір між Зміївською міськрадою та ТОВ "Технотіроль" на капремонт цього дошкільного навчального закладу. У 2019 році вони уклали договір, за яким заплатили 10,37 млн грн, а у 2020 році ще один договір щодо ремонту цього закладу вартістю 2,39 млн. грн. Загалом капремонт вартував 18,4 млн грн.", - пише ХАЦ.

1
Мураєв і Голодніков. Фото: відкриті джерела.

Раніше Голодніков очолював Зміївську районну державну адміністрацію та Зідьківську сільську раду, його називали людиною екснардепа Євгенія Мураєва.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.